Musorujsag
Élő Eredmények

Csizmadia Csaba: Nagy probléma lenne, ha már most számolgatnánk

Csizmadia Csaba: Nagy probléma lenne, ha már most számolgatnánk

MTI
A pályán elért eredményekkel akarja bebizonyítani a Budafoki MTE labdarúgócsapata, hogy megérdemelten jutott fel az élvonalba, a legfőbb cél pedig az első osztályban maradás az együttes számára.

Csizmadia Csaba vezetőedző a csapat pénteki edzése előtt az MTI-nek azt mondta, a felkészülés mostani szakaszában az a legfontosabb, hogy a játékosok megkapják a megfelelő terhelést. Hozzátette, nem híve a száraz futásoknak, ezért egymás közötti játékkal zajlik a felkészülés jelentős része.

„Nagy probléma lenne, ha már most számolgatnám, hogy mennyi pontot kell szereznünk, és nem is akarok feleslegesen terhet rakni a futballistákra, ami esetleg rossz hatással lenne rájuk” – fogalmazott a 35 éves szakember. Kiemelte, számára most az a legfontosabb, hogy a lehető legmegfelelőbben felkészüljenek és így kezdhessék el az OTP Bank Liga következő idényét, melynek során a játékrendszerük szerinte működni fog.

„Ugyanazt a játékot várom, amit a másodosztályban is mutattunk, nálunk nem fordulhat elő az, hogy csak védekezünk, vagy csak támadunk, mert a futball nem erről szól” – mondta Csizmadia, hozzátéve, tisztában van azzal, mire van szükség egy csapatnál az NB I-ben, és ezt igyekszik is átadni a játékosoknak.

„Sok fiatal tehetségünk van, számukra most itt a lehetőség, hogy bebizonyítsák, nem érdemtelenül léphetnek pályára az élvonalban” – jelentette ki az edző.

Csizmadia a lehetséges igazolásokról azt mondta, két-három futballista érkezése még várható, több biztosan nem, és az új játékosok szerződtetésénél is azt veszik figyelembe, hogy azokra a posztokra érkezzenek, ahol hiány van a keretben.

(Fotó: Facebook/Budafoki MTE)

Kovács Dávid csapatkapitány kijelentette, a céljuk a bennmaradás és a tisztes helytállás, ugyanakkor tudják, hogy nehezebb szezon vár rájuk, mint amilyen a legutóbbi volt a másodosztályban.

„A legnagyobb erősségünk az, hogy kialakult itt egy nagyszerű jó közeg, ennek pedig nagy jelentősége lehet ebben az idényben” – mondta a 29 éves középpályás.

A magyar szövetség (MLSZ) május elején nyilvánította befejezettnek a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt Merkantil Bank Liga NB II-s bajnokságot, melynek második helyezettjeként a Budafok feljutott az NB I-be az MTK Budapest mögött.

További tartalmak