Musorujsag
Élő Eredmények

RangAdó – Cseri a szezon legjobbja, Babatié a legszebb gól

RangAdó – Cseri a szezon legjobbja, Babatié a legszebb gól

M4 Sport
A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében Cseri Tamást választották az OTP Bank Liga legutóbbi szezonjának legjobb játékosává, míg a legszebb gól kategóriájában a szurkolók szavazati alapján Babati Benjámin zárt az élen.

Idén nem nem került sor az MLSZ szokásos év végi RangAdó gálájára, hanem az M4 Sport stúdiójában, a RangAdó Díjátadó keretében három estén át került sor a díjak átadására.

Szerdán Szerhij Rebrov a legjobb edzőnek, Bolla Bendegúz a felfedezettnek, Berke Balázs pedig a legjobb játékvezetőnek járó elismerést vehette át, csütörtökön a bajnok Ferencváros a Fair Play-díjat is bezsebelte, míg Radó András a korábban kiérdemelt gólkirályi címéért járó trófeát kapta kézhez.

Pénteken a legjobb játékos kategóriában a két ferencvárosi légióst, Isaelt és Miha Blazicot megelőzve Cseri Tamás lett a győztes.

„Én ebben az évben éreztem azt, hogy teljes mértékben fel kell vállalnom, hogy a csapat húzóembere legyek, örülök, hogy ez sokszor sikerült” – fogalmazott Cseri, aki hét góllal zárt az idényben, a Mezőkövesd pedig története egyik legjobb szezonját zárta azzal, hogy negyedik lett a bajnokságban és kupadöntős volt.

A legszebb gólok versenyébe az utolsó fordulóban, a Fehérvár elleni félpályás találatával bejelentkező Babati Benjámin a kispesti Gazdag Dániel Puskás Akadémia elleni szólóját, és a szintén a felcsútiak kapuját bevevő Oleksandr Zubkov bombáját utasította maga mögé a dobogón.

A zalaegerszegi támadó a díj átvétele után a gólról elmondta, látta, hogy kint áll a székesfehérváriak kapusa, ezért gondolta, „megméri”. Babati hozzátette, a szezon elején sérüléssel bajlódott, ezért sajnálja, hogy befejeződött a bajnokság, mert a végére nyerte vissza a formáját. Véleménye szerint a ZTE a rutintalansága miatt került nehéz helyzetbe a bajnokság első felében, de a támadó felfogású vezetőedző, Márton Gábor érkezése jót tett a csapatnak, amely szerinte többre volt hivatott annál, hogy a kiesés ellen küzdjön. Ezt bizonyítja az is, hogy a hét RangAdó-díj közül hármat is zalaegerszegi játékos zsebelt be.

A RangAdó Díjátadó győztesei:
Az NB I. legjobb játékosa: Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry)
Az NB I. legjobb edzője: Szerhij Rebrov (Ferencvárosi TC)
Az NB I. felfedezettje: Bolla Bendegúz (ZTE FC)
Az NB I. legjobb játékvezetője: Berke Balázs
Fair Play-díj: Ferencvárosi TC
Az NB I. gólkirálya: Radó András (ZTE FC)
Az NB I. legszebb gólja: Babati Benjámin (ZTE FC)

A kategóriák végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden klubból a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott három-három játékosra kategóriánként. Kivétel ez alól az év játékvezetője, a gólkirály és a Fair Play-díj, míg az év góljára a szurkolók szavazhattak az M4 Sport honlapján. A női kategóriákban idén nem osztanak díjakat, mivel a koronavírus-járvány miatt a Simple Női Ligában nem hirdettek végeredményt.

További tartalmak