Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Szoboszlai ideális választás lenne a Napolinak

m4sport.hu
A nápolyi kötődésű CalcioNapoli24 készített interjút Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitányával, a téma a nemzetközi átigazolási piacon nagyon felkapott Szoboszlai Dominik volt.
EPA/CHRISTIAN BRUNA

A napokban látott napvilágot a hír, hogy legújabb klubként a Napoli is csatlakozott az osztrák Bundesliga legjobbjának választott Szoboszlai Dominik aláírásáért zajló versenybe a befutónak tűnő Milan és az érdeklődés szintjéig jutó PSG és Arsenal mellett.

A Napolinál testközelből ismerik a Salzburg magyar válogatott középpályását: a 18/19-es szezonban az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján kezdőként gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, a 19/20-as szezonban pedig a BL csoportkörében találkozott a két együttes, Szoboszlai az 1–1-es nápolyi összecsapást játszotta végig.

„Szoboszlai egy elegáns és tehetséges játékos, kiváló technikai adottságokkal. Magassága ellenére gyors, remekül mozog a védelmi vonalak között és jól készít elő a támadóharmadban. A Salzburgban általában magasan feltolva szerepel, de 4–3–3-as felállásnál box-to-box középpályásként is megállja a helyét” – mutatta be a lapnak a 19 éves játékost Rossi, aki 2019 márciusában, Szlovákia ellen adott először lehetőséget Szoboszlainak válogatott mezben.

MTI/Illyés Tibor

„Ha karrierje következő állomásaként a Serie A-t választja, védekezésben mindenképp erősödni fog és erősödnie is kell, de ezzel csak gazdagodhat a repertoárja.”

Rossi szerint Szoboszlaihoz a legjobban egy a labdát sokat birtokló csapat stílusa illik, ezért nem lenne rossz választás a Napoli, mert egy-két ellenfelet kivéve a Napoli inkább dominál a pályán.

„A Napoli játékstílusa feküdne Szoboszlai Dominiknak” – hangzott Marco Rossi – ki tudja mennyire udvarias – válasza.

További tartalmak