Musorujsag
Élő Eredmények

Supka Attila a Kisvárda új vezetőedzője

Supka Attila a Kisvárda új vezetőedzője

kisvardafc.hu
Supka Attila veszi át a Kisvárda labdarúgócsapatának irányítását, miután Bódog Tamás a Budapest Honvédhoz szerződött - írja hivatalos oldalán a klub.

Az 57 esztendős pro-licences szakember aláírta szerződését, de személyes bemutatása egyelőre várat magára. Supka Attila megkezdte a keret feltérképezését, a csapat korábbi mérkőzéseinek elemzését, miközben folyamatos kapcsolatban áll Révész Attila sportigazgatóval, aki jelenleg a csapat megerősítésén dolgozva külföldön tartózkodik.

Supka Attila irányításával július 14-én kezdődik meg a várdaiak felkészülése a klub történetének harmadik NB I-es idényére, ám az új vezetőedző már korábban Kisvárdára érkezik, hogy megismerkedjen kollégáival és a körülményekkel.

Révész Attila, a klub sportigazgatója az M1 aktuális csatornának elárulta, hogy Bódog Tamás távozása után először spanyol-portugál vonalon indultak el és volt is olyan portugál jelölt, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytattak, de végül olyan véleménykülönbségek merültek fel, amelyek meghiúsították a megállapodást.

A sportigazgató emlékeztetett rá, Supka Attila korábban a Debrecennél és a Honvédnál is komoly sikereket ért el, majd hozzátette, kompromisszumkész, együttműködő edző, aki megértette a klub elvárásait. Ezen felül George Hemingway, a Honvéd korábbi tulajdonosa is biztosította őt arról, hogy a szakember megbízható, és – ami a Kisvárda számára nagyon fontos – az utánpótláskorú játékosokra is figyel, adott esetben a képzésükben is segít.

„Attila nemcsak a vezetőedzői szerepet vállalja, hanem a klubunk teljes működésében részt fog venni” – jegyezte meg Révész Attila, aki arról is beszélt, hogy a következő szezonban is szeretnének előrelépni, a csapattal szemben elvárás, hogy a bennmaradást korábban biztosítsa be, mint az elmúlt két esztendőben.

A szakember a DVSC-vel két bajnoki címet zsebelt be, a Budapest Honvéddal Magyar Kupa-győzelemnek örülhetett. Irányította emellett a PMFC, a ZTE és a Békéscsaba élvonalbeli csapatait is.

A 2019/2020-as idényben a Haladásnál dolgozott, azonban a 13. fordulót követően menesztették Szombathelyről.

A Kisvárda az előző szezonban a nyolcadik helyen végzett.

További tartalmak