×

Mezőkövesdről érkezett a Vasas új védője

A Merkantil Bank Ligában szereplő Vasas a klub oldalán jelentette be, hogy leigazolta a Mezőkövesd kiváló bal oldali védőjét, Silye Eriket.

Silye Erik Silye Erik a Vasasban folytatja (Fotó: Vasas FC)
A 24 éves labdarúgó pályafutása Békéscsabán kezdődött, majd megfordult a Ferencváros, a Soroksár és a Mezőkövesd együttesénél is. Eddigi labdarúgó-karrierje során összesen 41 alkalommal lépett pályára élvonalbeli mérkőzésen, 57-szer NB II-es találkozón, illetve 10 alkalommal a Magyar Kupában is szerepelt -  írta a vasasfc.hu.

Silye kölcsönben szerepelt Kövesden, így a feljutásra hajtó Vasasnak az élvonalban címvédő Ferencvárossal kellett megegyeznie a játékos szerződtetéséről.

Az angyalföldiek 2023 júniusáig szóló szerződést kötöttek a fiatal balhátvéddel.

"Már a téli átigazolási időszak óta pozitív érzések kavarognak bennem, hiszen ami akkor még sajnos nem sikerült, annak most végre pontot tudtunk tenni a végére. Várom a bajnokság kezdetét és azt is, hogy megismerjem a csapattársaimat, hiszen rendszeresen követtem a klubnál zajló eseményeket. Szurkoltam a Vasasnak, hogy minél jobban szerepeljen a klub, de ami tavasszal nem valósulhatott meg, az az előttünk álló szezonban továbbra is cél: bajnok legyen a Vasas! Az elmúlt fél év során tapasztalt pozitív folyamatok és a vezetőség által felvázolt koncepció volt a döntő szempont számomra, illetve szimpatikus az Angyalföldön látható modern futball is. A Vasas - annak ellenére, hogy jelenleg másodosztályban szerepel - egy NBI-es színvonalú klub, a csapat pedig bajnokként szeretne visszajutni az élvonalba, aminek szeretnék én is a részese lenni" - nyilatkozta a frissen igazolt Silye Erik.