×

A Vasasban folytatja a Mezőkövesd középpályása

A Vasas FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy csapatukba igazolt a Mezőkövesd támadó középpályása, Pekár László.

Pekár László (fotó: vasasfc.hu)
A 27 éves középpályás 3 évre, 2023. június 30-ig kötelezte el magát a Vasashoz.

"Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klubhoz fogok tartozni, hiszen az elsődleges célom az volt, hogy olyan csapatnál futballozhassak, ahol hosszú távú céljai vannak a vezetőségnek. A Vasasnál nem csupán hosszú távúak ezek a célok, de nagyok is. Nagy Miklós sportigazgatóval több alkalommal is egyeztettük a klub terveit, így magabiztosan és nyugodt szívvel hoztam meg a döntésemet - idézi a középpályást a klub hivatalos honlapja. - Nem ismeretlen számomra a Vasas, figyelemmel kísértem a csapat mindennapjait és nagyon szimpatikus volt, hogy valóban az történik a pályán, amit a klub kommunikál. Egyértelmű a célunk: ennek a klubnak az utolsó bajnoki mérkőzés után az első helyen kell állnia a tabellán, én pedig ezzel a csapattal szeretnék bajnok lenni. Igyekezni fogok, hogy minden mérkőzésen a klub hasznára váljak, s mivel támadó játékos vagyok, szeretnék gólokat szerezni, gólpasszokat adni. Nagyon jó érzés számomra és plusz motiváció, hogy ekkora bizalmat kapok a klubtól, ezt pedig Vasas-mezben fogom meghálálni."

"Pekár László személyében jelentős élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező, több poszton bevethető, technikailag képzett, dinamikus, gyors játékossal erősödött keretünk, aki a támadó szekció mindkét szélén, valamint a középpálya tengelyében egyaránt hasznára lehet csapatunknak, tovább szélesítve ezzel a szakmai stáb taktikai variációs lehetőségeit. Kiemelkedő futóteljesítménye és pozitív mentális tulajdonságai mellett nem utolsó sorban egy kiváló pontrúgót is nyertünk vele" - mondta a játékosról a Vasas FC sportigazgatója, Nagy Miklós.

Pekár Szolnokon kezdte pályafutását, játszott Kecskeméten, Nyíregyházán és a Puskás Akadémia színeiben is. 2019-ben igazolt Mezőkövesdre, ahol a csapat alapembere lett, a 2019/2020-as idényben Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett a kövesdiekkel és az OTP Bank Liga tabellájának negyedik helyén végzett.