×

Hivatalos: a MOL Fehérvár megszerezte Budu Zivzivadzét

Az előző szezon során a Mezőkövesdet erősítő Budu Zivzivadze a MOL Fehérvárhnál folytatja pályafutását – jelentette be hivatalos honlapján a bajnoki ezüstérmes.

A kétszeres grúz gólkirály tavaly nyáron érkezett Kövesdre, ahol húzóember volt a 2019/20-as idényben: 32 mérkőzésen szerzett nyolc találatával házi gólkirály lett, de öt gólpasszával az előkészítésben is jeleskedett.

A székesfehérvári klub híre szerint a négyszeres grúz válogatott támadó - akire a két évvel ezelőtti DAC - Dinamo Tbilisi Európa Liga-selejtezőn figyelt fel a Vidi - a csapat első nyári szerzeménye, és a 9-es mezszámot kapta.

„Erős, gyors, képzett labdarúgó, aki több játékrendszerben is nagyon hatékony. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami más stílusú játékra is alkalmassá teszi a keretünket. Nemzetközi tapasztalattal bíró, tökéletes korban lévő, gólerős futballistával erősödtünk, aki a gólhelyzetek teremtésében is élen jár. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a Vidinek” – méltatta Zivzivadzét Kovács Zoltán sportigazgató.

„Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat, mint a Vidi - kezdte a csatár. - Korábban Grúziában már ünnepelhettem bajnoki címet és két alkalommal gólkirály is lettem, nem tagadom, hasonló célokkal érkeztem a Vidibe. Nagyon szeretek gólt szerezni, de számomra első a csapat sikere. Bízom benne, hogy jó játékkal, gólokkal, gólpasszokkal járulhatok hozzá a Vidi minél sikeresebb szerepléséhez, nagyon szeretnék egy év múlva magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelni, de emellett remélem, az Európa Ligában is minél tovább fogunk jutni” – nyilatkozta Budu Zivzivadze.