×

Szoboszlai Dominik a szezon legeredményesebb tinédzserei között

A mértékadó transfermarkt.com egy listát adott közzé a szezon legeredményesebb tinédzsereiről. A magyar válogatott középpályás Szoboszlai Dominik a negyedik helyen található.

Klagenfurt, 2020. május 30. Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntőjében 2020. május 29-én. A Salzburg 2-0-ra győzött a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkőzésen. MTI/EPA/Christian Bruna
Nem meglepő, hogy a listát toronymagasan Erling Braut Haaland vezeti, aki a szezont még Szoboszlai Dominik csapattársaként kezdte, majd a német Borussia Dortmundhoz igazolt, ahol szinten szépen termelte a gólokat.

A 19 éves norvég 44 góllal zárta a 2019/20-as szezont, mögötte messze lemaradva találjuk az AZ Alkmaar csatárát, a holland Myron Boadut, aki 20 találatig jutott. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Manchester United tehetsége, Mason Greenwood található.

A lista a negyedik helyén található a magyar válogatott játéékos, nem akármilyen - született tehetségnek kikiáltott - labdarúgókat megelőzve, elég ha csak a Real Madrid brazilját, Rodrygót, vagy a Barca bissau-guineai születésű, honosított spanyolját, Ansu Fatit említjük, de a brazil Gaberiel Martinelli is megér egy szót, aki Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a világ legjobb csatárai között emlegetett.

A transfermarkt.com rangsora a legeredményesebb tinikről a 2019/20-as szezonban. (Forrás: transfermarkt.com)Tovább emeli Szoboszlai teljesítményének értékét, hogy az őt megelőzők között ketten kifejezetten befejező csatárok (Haaland, Boadu), de Greenwood is inkább támadó feladatokat lát el a Vörös Ördögöknél.

Ha mindez nem lenne elég, az összegzésben található labdarúgók közül messze a magyar tehetség adta a legtöbb gólpassz csapattársainak (18). Nem csoda, hogy több európai élcsapat figyelt fel teljesítményére, melyek közül feltételezhetően az olasz AC Milanban köt ki a fiatal magyar.