Musorujsag
Élő Eredmények

Újpestre igazoltak a Stieber testvérek

Újpestre igazoltak a Stieber testvérek

ujpestfc.hu
Az Újpest FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolt Stieber Zoltánt és testvérét, Stieber Andrást.

A lila-fehér klub egyik játékos számára sem ismeretlen, hiszen mindketten az Újpestnél nevelkedtek.

A 31 éves 26-szoros válogatott Stieber Zoltán az újpesti utánpótlásból került az Aston Villa csapatához, de játszott a német első osztályban, míg a tavalyi szezon elején tért haza a washingtoni D. C. United csapatától. A bal és a jobb oldalon is bevethető 175 centiméter magas szélsőt a jövőben 10-es mezben láthatjuk a pályán.

A 28 esztendős Stieber András a 2019/2020-as idényben a Budaörs együttesében lépett hétről-hétre a gyepre, és 23 találkozón 7 góllal segítette volt klubját.

„Nagyon örülök, hogy sikerült aláírnom Újpestre, nagyjából 15 év után kerültem újra a klub kötelékébe. Külön boldoggá tesz, hogy az öcsémmel egy csapatban tudok remélhetőleg minél többet játszani majd. Bízom benne, hogy segíteni tudom a klubot mind a pályán, mind azon kívül” – idézi a klub honlapja Stieber Zoltánt.

„Én is nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem Újpestre. 2 évet töltöttem itt mielőtt kiigazoltam Angliába. Mindkettőnk nagy álma volt, hogy egyszer egy klubban játszhassunk, talán utoljára gyerekkorunkban jött ez össze, de felnőtt szinten most először adatik erre lehetőség” – mondta a Budaörstől érkező Stieber András.

„Mindkét sráccal már régen kapcsolatban álltunk, a tavalyi átigazolási időszakban is szó volt a szerződtetésükről. Akkor még nem tudtunk egymás tenyerébe csapni, most viszont minden úgy alakult, hogy ők is Budapesten képzelik el a jövőt” – mondta Berta Csaba ügyvezető igazgató az M1 aktuális csatornán.

A klubvezető emlékeztetett, hogy Stieber Zoltánt az elmúlt hónapokban sérülés hátráltatta, a rehabilitációja most fejeződik be. Hozzátette, ő maga is tudja, nem sikerült annyira jól a zalaegerszegi időszaka, de ez semmit nem von le az értékéből.

„Tudjuk, milyen karrierrel a háta mögött érkezik. Bízunk benne, hogy az újpesti környezet újból kihozza belőle azt a teljesítményt, amit mindannyian várunk tőle, hiszen nem tett le róla, hogy visszakerüljön a magyar válogatott keretébe” – magyarázta Berta Csaba.

Az ügyvezető hozzáfűzte, a csapat hétfőn kezdte meg a felkészülést fizikai tesztekkel. A szeptember 22-én záruló átigazolási időszak során folyamatos lesz a keret megerősítése, ezen a héten is várhatóak még bejelentések, és két-három héten belül készen lesz az a gárda, amivel el tudják majd kezdeni az új bajnoki idényt augusztus közepén.

További tartalmak