Musorujsag
Élő Eredmények

Stieber Zoltán: Szép lenne, ha Újpesten tudnám abbahagyni

Stieber Zoltán: Szép lenne, ha Újpesten tudnám abbahagyni

Kossuth Rádió (fotó: mti)
Lassan teljes értékű munkát végezhet Stieber Zoltán, aki tizenöt év után tért vissza Újpestre, és el tudja képzelni, hogy a pályafutása hátralévő éveiben már nem is vált többet klubot.

A 26-szoros válogatott támadó 2002 és 2005 között pallérozódott az Újpest utánpótlásában. Miután kedden egyszerre írták alá a szerződésüket öcsével, Andrással, felnőtt karrierjük során először egy klubban léphetnek pályára.

„Kint az Aston Villánál volt egy torna, amin mind a ketten részt vettünk, de az már régen volt” – emlékezett a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában, hozzátéve, reméli, minél többször bizonyíthatják, mennyire érzik egymást a pályán.

Stieber a márciusi leállás előtt lépett pályára utoljára a ZTE-ben, azóta a felépülése vége felé jár. „A sérülésem úgy néz ki, hogy rendbe jött. Még nem edzem a csapattal, pár napot még külön fogok tréningezni, aztán hamarosan be tudok csatlakozni” – hangsúlyozta, a terv, hogy az augusztus 15-i kezdésre készen álljon.

A hazai élvonalban januárban debütáló játékos egyébként elárulta, a hosszú légióskodást követően új helyzetbe csöppent, be kellett illeszkednie és hozzászoknia az itthoni életritmushoz. Mivel addig, „a család, a barátok nem voltak olyan közel hozzám. A szabadidőmet is másképp kell beosztanom. Tizennégy év után hazakerülsz, még ha a saját országodról is van szó, időbe telik, amíg felveszed a ritmust.”

Az elmúlt évadban végül hatodikként záró Újpest alapos átalakuláson megy keresztül, de bízik benne, hogy jó csapatot sikerül összehozni. „És hogy sikeresebbek leszünk, mint az elmúlt szezonban. Ez a minimum elvárás” – fogalmazott, de konkrétabb célok fejtegetésébe nem ment bele. A saját jövőjével kapcsolatban viszont elárulta –  még ha a futball kiszámíthatatlanságát többször is megemlítette –, nem feltétlen vágyik ismét külföldre. „Szép befejezés lenne, ha Újpesten tudnám abbahagyni a pályafutásomat” – fejtegette a 31 esztendős labdarúgó, aki lát még magában néhány jó szezont.

 

A Kossuth Rádió interjúját a lejátszó elindításával hallgathatja meg:

További tartalmak