Musorujsag
Élő Eredmények

Várhidi szerint Rangnick kezei alatt sokat fejlődhetne Szoboszlai

Várhidi szerint Rangnick kezei alatt sokat fejlődhetne Szoboszlai

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Várhidi Péter a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában beszélt Szoboszlai Dominik esetleges klubváltásáról.

A téma napok óta lázban tartja a hazai futball szerelmeseit, hiszen  hosszú évek után a fiatal középpályás lehet az első magyar játékos, aki topligában szereplő, igazán nagy klubhoz szerződhet.

A 62 éves szakember meglátása szerint az AC Milan és az olasz bajnokság jó döntés lehet Szoboszlai számára: „Az olasz futball kezd visszakapaszkodni Európa élvonalához. Ugye volt egy átmeneti visszaesés és ez főleg a nagy klubokat érintette, mint például a Milant. Az utóbbi időben az érezhető, hogy újra feljövőben vannak, úgyhogy a jövő csapatai az olasz futballban mindenképp a Milan és az Inter lehetnek. Szoboszlai Dominik hasonló stílust képvisel, mint ami az olaszoknál megszokott, ami azt jelenti, hogy kellőképpen tud harcos lenni, az irányítókészsége megvan, a rúgótechnikája szintén és az olaszoknál nagyon fontos, hogy be tudják fejezni az akciókat. Szoboszlainak feküdhet ez a stílus.”

Várhidi szerint a legfontosabb szempont, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjon új csapatában, de úgy érzi, a 19 éves játékos és ügynöke, Eszterházy Mátyás jó döntést fog hozni.

A milánói klub edzői posztjának várományosa az RB Leipziget irányító Ralf Rangnick és Várhidi szerint Szoboszlai nagyon sokat fejlődhetne a német szakember kezei alatt, majd arra is kitért, véleménye szerint a spanyol és az angol bajnokság rossz választás lenne, Olaszországban vagy Németországban tudná elképzelni a fiatal magyar tehetséget.

A teljes interjút a lejátszóra kattintva meghallgathatja.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek