×

Az NB I. gólkirálya a másodosztályban folytatja pályafutását

A Merkantil Bank Ligában szereplő Vasas labdarúgócsapata leigazolta a Zalaegerszegtől az elmúlt NB I-es idény gólkirályát, Radó Andrást.

Radó András Radó András a Vasasban folytatja (Fotó: Vasas FC)
Az aláírást követően az M1 elérte Radó Andrást. A csatárral készített beszélgetést a lejátszóra kattintva meghallgathatja.A 26 éves csatár a Haladásnál kezdte pályafutását, majd megfordult a Ferencváros, a Puskás Akadémia, majd a ZTE együttesében is, utóbbinál a 2019/2020-as szezonban gólkirályi címet ünnepelhetett.

Radó 204 élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött igazolt a feljutást egyértelműen megcélzó Vasas csapatához.

"Nagyon örülök, hogy ekkora múltú és tradícióval bíró klubhoz csatlakozhatok. Nagy Miklós sportigazgatóval több alkalommal is tárgyaltunk a szerződtetésemről, az egyeztetések során pedig végig azt éreztem, hogy határozottan és őszintén szeretne a Vasas keretében látni engem. Boldog vagyok, hogy ez sikerült és ma aláírással is véglegesítettük a megállapodásunkat. Mindeközben természetesen figyeltem a klubot, az itt zajló munkát, és nem túlzás azt állítanom, ha nincs a koronavírus miatti kényszerszünet, akkor a Vasas most NB I-ben lenne. A klubon és a csapaton is egyértelműen látszik az a koncepció, amit felvázolt számomra a sportigazgató és ami télen elkezdődött Angyalföldön. Engem is ez fogott meg, ez volt a döntésem fő oka. Volt külföldi lehetőségem, de ez a hosszú távú gondolkodásmód és a hozzátartozó tervek, melyek a Vasasnál tetten érhetőek, egyértelművé tették a válaszomat. Rendkívül motivált vagyok és szeretnék minél hamarabb csatlakozni a csapathoz, szeretném a klubot hozzásegíteni ahhoz, hogy újra NB I-ben szerepelhessen" - nyilatkozta a vasasfc.hu-nak a frissen igazolt támadó.

Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója elárulta, hosszú távra terveznek Radóval, ezért 4 éves szerződést írtak alá.