×

Gólerős támadót igazolt a ZTE

Az OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszeg szerdán leigazolta Könyves Norbertet a Pakstól. A ZTE tájékoztatása szerint a 31 éves támadó hároméves szerződést írt alá új klubjával.

Könyves Norbert és Sallói István (Fotó: ztefc.hu)Könyves Norbert 247 NB I-es mérkőzésen lépett eddig összesen pályára, ezeken 59 gólt lőtt és 27 gólpasszt adott. A legutóbbi szezonban 28 bajnokin 11 gólt szerezve segítette bennmaradáshoz a paksiakat. Karrierje során játszott az MTK, a DVSC és a Vasas színeiben is, 2012 óta folyamatosan az élvonalban futballozik. „A támadósorban több poszton is bevethető, jobb- illetve balszélsőként, valamint befejező csatárként is gólerős játékos” – írja róla a ZTE honlapja.

„Végh Gábor tulajdonos úr és Sallói István sportigazgató keresett meg a ZTE-től, és olyan jövőképet vázoltak fel, amire nem lehet nemet mondani” - nyilatkozta Könyves a szerződés aláírása után.

„Könyves Norbert olyan ajánlatot kapott Zalaegerszegről, amivel nem tudtunk versenyezni. Norbinak sokat köszönhetünk, ezért nehéz szívvel, de elengedtük” – nyilatkozta a Paks honlapjának Haraszti Zsolt ügyvezető.

Az OTP Bank Liga előző szezonjában remek hajrát produkálva hetedik helyen végzett Zalaegerszeg korábban Kun Bertalan, Tajti Mátyás, Dragóner Filip, Vass Patrik, Zimonyi Dávid, Bojan Sankovic, valamint a kapus Gyurján Márton leigazolását jelentette be, vezetőedzőként pedig Boér Gábor fogja irányítani a csapatot a következő idényben.