×

Szoboszlai az osztrák Bundesliga legértékesebb játékosa

Előtte csak a korábbi csapattárs, Haaland értéke érte el a bűvös 25 milliós határt.

Szoboszlai Dominik, a Salzburg legértékesebb játékosa. MTI/EPA/Andreas SchaadA játékosok értékének megítélésében mértékadónak számító Transfermarkt.com frissítette az osztrák Bundesliga piaci értékét. Mivel az utolsó frissítésre a koronavírus-járvány kitörésekor került sor, jelentősen változás történt néhány játékos piaci értékében.

Csapatszinten a bajnok Red Bull Salzburg értéke nőtt a legjobban (43 millió euróval), amiben jelentős szerepe van a csapat magyar középpályásának, Szoboszlai Dominiknak, akinek az értéke az elmúlt hetekben kiemelkedő mértékben, 11,5 millió euróval növekedett.

Ezzel ő lett a Bundesliga történetében a második játékos, akinek értéke elérte a 25 millió eurót és ezzel az összeggel jelenleg ő a liga legértékesebb játékosa. Előtte csak korábbi csapattársa, a Dortmundhoz szerződött Erling Haaland érte el ezt az összeget.

Az értéknövekedésben a magyar játékost csak zambiai csapattársa, Patson Daka előzi meg, az ő értéke 150 %-kal nőtt, de jelenlegi értéke így is "csak" 20 millió, míg a lista harmadik helyén is salzburgi játékos áll, a szintén zambiai Enock Mwepu, akinek értéke 5,4 millió euróról 10 millió euróra emelkedett.

Szoboszlai az idei szezonban 40 meccsen 12 gólt szerzett és kiosztott és 18 gólpasszt, a járvány utáni időszakban kiemelkedően játszott (11 meccsen 8 gól és 11 gólpassz). Nem véletlenül választották meg a játékosok szavazatai alapján az osztrák bajnokság legjobbjának.