×

A Lokival és a Vasassal indítjuk a másodosztályú szezont

Nagy tradíciókkal rendelkező, illetve vidéki központok klubjainak csatájáról szól majd a labdarúgó Merkantil Bank Liga 2020/21-es évada, melyet továbbra is az M4 Sport csatornáin követhetnek végig. A nyitányt szombat este, majd vasárnap a Debrecent és a Vasast első fordulós mérkőzését is láthatják.

A szezon várható alakulásáról Bozsik Péter, az M4 Sport szakértője mondott véleményt. „Papíron egy erős másodosztályú bajnokság körvonalazódik. Olyan rangos klubok sorakoznak a játszó csapatok között mint a győri ETO, a Szombathelyi Haladás, a Nyíregyháza, a DVSC, a Vasas, a Pécsi Mecsek vagy a szegedi Grosics Akadémia. Játékosanyagát tekintve ezek közül is kettő emelkedik ki: a Debrecen és a Vasas. Persze a futball egy meglepetésekkel teli játék, ahol nem mindig jön be a papírforma. Tökéletes példa erre a Budafok feljutása az élvonalba. De az biztos, hogy egy hosszú és izgalmas szezon elé nézünk” – fogalmazott.

A húszcsapatos mezőnyben a már említett résztvevőkön túl a másik kieső Kaposvár vagy épp a Békéscsaba, valamint a Szolnok is régiós központnak számítanak, így nagy harc várható az élvonalbeli tagságot jelentő első két hely megszerzéséért.

A debreceni Nagyerdei Stadion (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)Az első fordulóban a szombaton 20 órától kezdődő Kaposvár-Nyíregyháza találkozó kivételével a másik kilenc mérkőzését vasárnap rendezik. Az OTP Bank Ligából alászálló Debrecen a Nagyerdei Stadionban a Budaörs ellen kezdi meg a sorozatot, míg a Vasas a forduló zárómérkőzésén a Kazincbarcikát látja vendégül. Az M4 Sporton és az m4sport.hu-n ezt a három összecsapást tűzzük műsorunkra a hétvégén.

Merkantil Bank Liga NB II, 1. forduló:
szombat:
Kaposvári Rákóczi FC - Nyíregyháza Spartacus FC 20.00 (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)
vasárnap:
Soroksár SC - DEAC 17.30
Debreceni VSC - Budaörs 17.45 (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)
Pécsi MFC - Dorogi FC 19.00
FC Ajka - WKW ETO FC Győr 19.00
Szeged-Csanád Grosics - Békéscsaba 1912 Előre 19.00
Gyirmót FC Győr - Aqvital FC Csákvár 19.00
Szolnoki MÁV FC - Szentlőrinc 19.00
BFC Siófok - Szombathelyi Haladás 19.00
Vasas FC - Kolorcity Kazincbarcika 20.00 (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)