Musorujsag
Élő Eredmények

MLSZ: új himnuszt kap a Magyar Kupa, minden párharc egy meccsen dől el

MLSZ: új himnuszt kap a Magyar Kupa, minden párharc egy meccsen dől el

m4sport.hu
A 2020/21-es szezontól a MOL lesz a labdarúgó Magyar Kupa névadó szponzora, jelentette be több változtatás mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség pénteki közleményében.
MTI/Szigetváry Zsolt

A hazai sportélet egyik legnagyobb támogatója 5 éven keresztül lesz a 111 éves múltra visszatekintő sorozat névadó szponzora, amely megújult arculattal jelentkezik a következő idénytől.

A legfontosabb változás, hogy ezentúl hogy a Magyar Kupa összes fordulójában egymérkőzéses párharcok döntenek a továbbjutásról, korábban a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben oda-visszavágós rendszerben zajlott a küzdelem. A döntőnek 2021-ben is a Puskás Aréna ad otthont és a győztes elindulhat az Európa Liga selejtezőjében.

Új himnuszt is kap a Magyar Kupa, amit minden mérkőzés előtt hallhatunk majd, illetve egy tematikus oldalt is indít a szövetség, amely kizárólag a kupával kapcsolatos híreket, érdekességeket és tartalmakat gyűjti össze.

“Ahogy a MOL jelen van Magyarország teljes területén, úgy a kupa az a versenysorozat, amelyben országunk minden régiója képviselteti magát. A legjobb amatőrcsapatok évről évre bizonyítják, hogy a kupában egy-egy mérkőzésen akár az élvonalbeli klubokkal szemben is fel lehet venni a versenyt, így a kisebb településeken minden kupaforduló különleges alkalom, miként a döntő a magyar labdarúgás igazi ünnepe, különösen a Puskás Aréna gyepén” – idézte a közlemény Csányi Sándort, az MLSZ elnökét.

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója a névadó szponzori együttműködésről elmondta, új lendületet akarnak adni a Magyar Kupának.

“Célunk, hogy közelebb vigyük az emberekhez a MOL-t, erre pedig a sporttámogatás az egyik leghatékonyabb eszköz, hiszen a sport iránti elkötelezettség tömegeket képes megmozgatni. A MOL a fiatal tehetségek felkarolásától kezdve a profi sportolók támogatásán át a helyi sportegyesületek és közösségek rendszeres segítéséig a magyar sportélet minden mozzanatában jelen van” – jelentette ki Hernádi.

További tartalmak