×

Uruguayba igazol a magyar válogatott védő

Az uruguayi Nacional jelezte, hogy mindenben megállapodott a MOL Fehérvártól távozó magyar válogatott védővel, Paulo Viníciusszal.

A brazil születésű 30 éves hátvéd 2011-ben épp Montevideo egy másik csapatából, a River Plate-től igazolt a Videotonhoz. Ahonnan most szerződése lejártával távozott.A Nacional bejelentésében az áll, hogy Vinícius a napokban érkezik meg Uruguayba, ahol előbb karanténba kell vonulnia, azt követően esik át az orvosi vizsgálaton, majd aláírhatja a szerződését.

A futballista Magyarországon töltött kilenc szezonja alatt kétszer nyert bajnokságot, egyszer Magyar Kupát, valamint kétszer szerepelhetett, és valamennyi meccsen pályára is lépett az Európa Liga csoportkörében. Összesen 279 tétmeccsen játszott a fehérváriaknál, ebből 199 volt élvonalbeli bajnoki.

Paulo Vinicius (balról) a Chelsea ellen is játszott az EL-ben (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)Mivel megkapta a magyar állampolgárságot, 2017 márciusában a portugáliai Európa-bajnoki selejtezőn bemutatkozott a válogatottban, amelyben azóta összesen hét alkalommal kapott szerepet.

A Nacional a világ egyik legnagyobb múltú és legsikeresebb klubja, 47-szeres bajnok, háromszor hódította el a kontinentális címet, a Libertadores Kupát – legutóbb 1988-ban –, illetve utána mindannyiszor a világkupát is. A tavasszal félbeszakadt idényt nem kezdte jól, ám a tavalyi záróbajnokságot, a Clausurát megnyerte.

A sportág egyik legpatinásabb rangadóját a Penarol ellen vívja, melyben szintén szerepel magyar válogatott futballista, Vadócz Krisztián személyében.