Musorujsag
Élő Eredmények

Pontot rabolt a Vasastól a Kazincbarcika

mti
A Kazincbarcika meglepetésre 1–1-es döntetlent játszott a bajnoki címre is esélyesnek tartott Vasas vendégeként a labdarúgó NB II. 2020/21-es idényének nyitófordulójában.

A nyáron megerősített angyalföldiek otthonában a Kazincbarcika szerzett vezetést negyedóra játék után. A hazaiak ezt követően több helyzetet dolgoztak ki, de sokáig nem tudtak betalálni, majd Feczesin Róbert a 64. percben megtörte a gólcsendet. A folytatásban is ment előre a Vasas, de újabb gólt már nem szerzett.

Bene Ferenc, a Vasas trénere a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, az NB II. legtöbbször nem a futballtudásról és a játékról szól, hanem a párharcokról és az akarati tényezőkről, az első félidőben ebben jobb volt az ellenfél. „A másodikban beszorítottuk őket, jobbak voltunk, szerintem végig nyomás alatt tartottuk őket, nem volt gördülékeny a játékunk, de a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Biztos vagyok abban, hogy egyre gördülékenyebb lesz a csapat, nem aggódom emiatt.”

„Nagyon büszke vagyok a játékosokra, mindent megtettek – nyilatkozta Vitelki Zoltán, a vendégek edzője. – Célfutballt játszottunk, amit kértünk tőlük, azt megvalósították. Nagy különbség van a két csapat között, én azt kértem a játékosoktól, hogy szívvel tegyék ezt egyenlővé.”

A Vasas egyenlítése előtti gólpassz adó Pekár László szerint a második félidőben gyorsabban és célratörőbben játszott a vasas, a Kazincbarcika azonban „mindenhova odaért”. A 27 éves középpályás úgy véli, a bajnokság esélyeseként azért lesz nehéz dolguk, mert mindegyik csapat ellenük akar majd bizonyítani. „Fel kell kötni a gatyánkat és mennünk kell tovább.”

A Szombathelyi Haladás vendégként, a Pécsi MFC házigazdaként nyert négy góllal. A szombathelyiek Siófokon győztek 5-1-re, a pécsiek a Dorogot múlták felül 4-0-ra, utóbbiak úgy, hogy a végeredmény már a 32. percre kialakult.

Merkantil Bank Liga NB II, 1. forduló:
FC Ajka-WKW ETO FC Győr 2-1 (0-0)
BFC Siófok-Szombathelyi Haladás 1-5 (1-3)
Gyirmót FC Győr-Aqvital FC Csákvár 3-0 (2-0)
Pécsi MFC-Dorogi FC 4-0 (4-0)
Szeged-Csanád Grosics – Békéscsaba 1912 Előre 1-2 (0-0)
Szolnoki MÁV FC-Szentlőrinc 1-0 (1-0)
Vasas FC-Kolorcity Kazincbarcika 1-1 (0-1)

korábban:
Debreceni VSC-Budaörs 1-0 (0-0)
Soroksár SC-DEAC 1-0 (0-0)

szombaton játszották:
Kaposvári Rákóczi FC-Nyíregyháza Spartacus FC 0-1 (0-0)

További tartalmak