Musorujsag
Élő Eredmények

Régi-új címerre vált a kispesti Honvéd

Budapest Honvéd FC
Régi-új címerrel kezdi meg a szezont a Budapest Honvéd FC labdarúgócsapata, miután a klub úgy döntött, hogy visszatér a kispesti futball történelmét méltóképpen összegző jelképhez, amelynek újragondolt változata törzsszurkolók munkáját dicséri – jelentette be a klub.
(forrás: Budapest Honvéd FC)

A döntést a klub alapításának 111. évfordulóján hozták nyilvánosságra.

Mint kiderül, a Honvéd 1991-től már használta ennek a címernek az eredeti változatát, melyben a pajzs formájú címer a klub egyik tradicionális jelképe, ami egyben utal is a partneri viszonyra a  Magyar Honvédséggel. A Kispest felirat a csapat otthonát, Budapest XIX. kerületét jeleníti meg, illetve ez a szurkolók által előszeretettel használt megnevezése is a csapatnak. Színvilága hangsúlyozza a egyesület piros-fekete színeit, a két arany oroszlán a kerület címeréből került be, az 1909-es évszám pedig a klub alapításának évét jelöli.

A címer visszaállítása – ahogy azt írják is – az elmúlt 17 évben többször is napirendre került, és most a klub vezetése a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) vezetőivel, a szurkolói csoportok képviselőivel, törzsszurkolókkal közösen online-szavazásra bocsájtotta a kérdést, és a voksoláson pedig döntő többséget szerzett a fenti embléma.

További tartalmak