×

A Ferencváros Varga góljával verte a Sturm Grazot

Második ausztriai edzőtáborozása harmadik mérkőzésén az osztrák Sturm Graz volt a Ferencváros ellenfele Bad Radkersburgban. A mérkőzésen Tokmac Nguen passzát Varga Roland lőtte a kapuba, így 1-0-ra nyert a magyar bajnok.

Az FTC Varga Roland góljával verte a Sturm Grazot. (Forrás: fradi.hu) Az FTC Varga Roland góljával verte a Sturm Grazot. (Forrás: fradi.hu)
Az FTC-nél a kapuban Dibusz Dénes kezdett, Lovrencsics Gergő, Miha Blazic, Lasha Dvali és Eldar Civic alkotta a védősort, a középpályán Ihor Haratin, Sigér Dávid, Isael Barbosa, Aissa Laidouni és Tokmac Nguen szerepelt, elől pedig Franck Boli rohamozott.

Az első veszélyes lehetőség az osztrákok előtt adódott, de Kevin Friesenbichler 22 méteres lapos szabadrúgását könnyedén védte Dibusz.

A Ferencváros is próbálkozott, azonban a lövések nem találtak kaput.

A szünetben Sergei Rebrov Isael helyére Varga Rolandot küldte a pályára. A második játékrész elején Boli előtt adódott nagy lehetőség, de a Tokmactól kapott labdát a kirobbanó kapusba lőtte.

Az 53. percben pedig megszületett a Ferencváros gólja. Tokmac kevergetett a baloldalon, betört a tizenhatoson belülre, visszagurította a labdát a tizenegyes pontnál érkező Vargához, aki kapásból, jobbal a bal alsó sarokba lőtt. (0-1)

Az FTC a folytatásban tökéletesen kontrollálta a graziak támadásait, ennek és Varga góljának köszönhetően végül legyőzte a Sturm Grazot.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BAD RADKERSBURG
Sturm Graz-FTC 0-1 (0-0)

Sturm Graz: Siebenhandl (Schützenauer, a szünetben) – Ingolitsch, Geyrhofer (Ljubic, a szünetben), Gorenc-Stankovic (Amoah, 62.), Dante (Trummer, a szünetben) – Jäger (Koch, a szünetben), Hierländer, Jantscher (Shabanhaxhaj, 13.), Kiteishvili (Zeitl, a szünetben) – Friesenbichler (Jacher, 62.), Balaj (Huspek, a szünetben)
Vezetőedző: Christian Ilzer.

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 67.), Blazic, Dvali (Kovacevic, 72.), Civic (Csontos, 79.) – Haratin, Sigér (Csonka, 77.) – Isael (Varga R., a szünetben), Laidouni (Somália, 62.), Tokmac (Ramadan, 77.) – Boli (Baturina, 62.)
Vezetőedző: Sergei Rebrov.

Gólszerző: Varga R. (53.)