×

Fehérváron és Kispesten is bizakodóak az El-sorsolás után

Hidi Patrik és Kovács Zoltán is optimista a továbbjutást illetően az Európa-liga selejtezőjének sorsolása után, Hornyák Zsolt ugyanakkor nehéz mérkőzésre számít.

A hétfői sorsoláson kiderült, a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd a finn Inter Turkuval, a bajnoki második MOL Fehérvár FC az ír Bohemiannel, a harmadik helyezett Puskás Akadémia pedig a svéd Hammarbyval találkozik az El-selejtező. A Honvéd és a Fehérvár hazai pályán, míg a Puskás Akadémia idegenben játszik augusztus 27-én, a párharcok egy mérkőzésen dőlnek el.

Hidi Patrik, a kispestiek középpályása az M1-nek elmondta, a hazai pálya mindenképp előnyt jelent, még akkor is, ha nézők nélkül kell rendezni a mérkőzést, hiszen nem kell utazni. Hátrány ugyanakkor, hogy a finn bajnokság jóval korábban elkezdődött, a magyar pedig még csak a hétvégén fog rajtolni, így a kilenc forduló után listavezető Inter Turku játékosainak lábában több tétmeccs lesz. „Ettől függetlenül hazai pályán mindenképpen szeretnénk továbbjutni” – fogalmazott a játékos.

A középpályás a július elsején kinevezett Bódog Tamással kapcsolatban elmondta, egyelőre próbálják megszokni azt a ritmust, amelyet az új vezetőedző és stábja megkövetel tőlük, de úgy véli, jó úton járnak és abban is biztos, hogy a finn csapat játékát is alaposan ki fogja elemezni a szakmai stáb. „Az eddigiekhez képest nagy az eltérés a koncepciók közt. Kicsit nehezebb megszokni. Sokat edzünk, jó erőben leszünk és taktikailag is sokat gyakoroltuk azokat a dolgokat, melyeket Tamás megkövetel tőlünk, úgyhogy remél, a hétvégi meccsen már látni fogják a szurkolók a változást a csapaton.”Kovács Zoltán, a Fehérvár sportigazgatója szerint az ellenfél és a hazai rendezés miatt is szerencsésnek mondható a sorsolás, az ír csapatot kötelező legyőzniük, ugyanakkor senki sem veheti félvállról az összecsapást, a Bohemian FC ugyanis vélhetően remek mentalitással, jó erőállapotban lép majd pályára.

„Jó irányba tart a csapat, a frissesség megfelelő szintű. Ahogyan jönnek egymás után a mérkőzések, nyilván egyre jobb állapotban lesznek a játékosok, de már vannak bíztató jelek” – fűzte hozzá Kovács Zoltán.„Könnyű ellenfelet nem vártam, talán az egyik legnehezebb volt a lehetséges csapatok közül. Megpróbálunk minél jobban felkészülni, biztosan nehéz mérkőzés lesz, de szeretnénk úgy pályára lépni, hogy büszkén, jó eredményt hozzunk Magyarország számára” – mondta a Puskás Akadémia honlapján Hornyák Zsolt vezetőedző.

Hozzáfűzte, bízik a csapatában és abban, hogy közös jó munkával megfelelő eredményt érnek el, hiszen óriási felelősség számukra, hogy nem csak a Puskás Akadémiát, hanem Magyarországot is képviselik.