×

Felcsútról és Belgrádból érkeztek az újonc új igazolásai

Huszti András és Marko Nikolić szerződtetését jelentette be az élvonalbeli újonc Budafoki MTE.

0812_huszti_nikolic Huszti András és Marko Nikolić (fotó: budafokimte.hu)
A 19 éves jobbhátvéd Huszti a Puskás Akadémiától érkezik a szezon végéig kölcsönbe. Amint az a klub honlapján idézett sportigazgató, Oláh Lóránt szavaiból kiderül, Marko Iharoš sérülése után az eddig egy első osztályú meccsel rendelkező labdarúgó előtt lehetőség nyílik, hogy Budafokon további élvonalbeli tapasztalatot gyűjtsön.

Az NB II-ben Tiszakécskén és Csákváron is megforduló Huszti mellett a 22 éves szerb középpályás írt alá az OTP Bank Liga első fordulójában jövő hét hétfőn a Kisvárdát fogadó együtteshez.

Nikolić az ukrán élvonalbeli Arszenal Kijevben tett kitérőt követően legutóbbi évadban a szerb bajnokságban, az FK Rad színeiben 18 találkozón egy gólt szerzett.

„Továbbra is azt az irányvonalat képviseljük, hogy a budafoki és a teljes magyar labdarúgás számára értéket teremtő játékosokat szerződtetünk. Meggyőződésünk, hogy ez Markóra is igaz lesz. Jó korban van, magyar felmenőkkel rendelkezik és élvonalbeli tapasztalata is van, viszont még nem feltétlenül kész futballista. Elképzeléseink szerint Budafokon válhat érett, meghatározó játékossá” – fűzte hozzá leigazolásához Oláh.