×

Brazil középpályást igazolt a MOL Fehérvár

A 25 esztendős Alefet többször látták élőben játszani, így személyesen győződhettek meg róla, komoly erősítést jelenthet a megszerzése.

alef
A Vidi leigazolta Alef dos Santos Saldanhát, aki csak Alef néven fog szerepelni. A 186 cm magas védekező középpályás a fehérváriak negyedik nyári igazolása és a 95-ös mezt viseli majd. Amint arról a klub honlapja is beszámol, a játékos 1995. január 28-án született Nova Odessában, Brazíliában.

Pályafutását a Ponte Preta együttesében kezdte, 2015 óta a portugál Braga játékosa. Az elmúlt években kölcsönben szerepelt a katari Umm Salal, a ciprusi Apollon Limassol és az APOEL csapatában, valamint egy szezont töltött az AEK Athénnél.

A görög gárda tagjaként pályára lépett a Vidi ellen is 2018-ban, a Bajnokok Ligája rájátszásában. A brazil U20-as válogatottal ezüstérmes volt a 2015-ös U20-as világbajnokságon.

Első nyilatkozatában elmondta, boldog, hogy a Vidiben folytathatja a pályafutását, további trófeákhoz szeretné segíteni a klubot. "Minden meccsen győzni akarok, ezt láthatják tőlem a szurkolók, amikor pályára lépek! A stadionon kívül, a városban is biztosan összefutunk majd a drukkerekkel, hiszen Székesfehérváron szeretnénk élni " - nyilatkozta honlapnak Alef, aki a feleségével és a kislányával költözik Fehérvárra.

Kovács Zoltán sportigazgató szerint hiába vannak jó minőségű játékosaik a középpályán, úgy érezték, ezen a poszton erősítésre van szükségük. Alefet többször látták élőben is játszani, és nagy erősítés a megszerzése, hiszen Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörös tapasztalattal is rendelkezik.