×

A Diósgyőr nyerte a borsodi rangadót

A Diósgyőri VTK hazai pályán 2-1-re legyőzte megyei riválisát, a Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában.


OTP Bank Liga, 1. forduló:
Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (2-1)
Miskolc, 5099 néző, v.: Berke
gólszerzők: Iszlai (8., 11-esből), Drazic (19.), illetve Berecz (27.)
piros lap: Ivanovski (93.)
sárga lap: Márkvárt (44.), Ivanovski (93., 93.), illetve Lakveheliani (81.), Berecz (93.)

Diósgyőri VTK:
Antal - Sesztakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Molnár G. (Rui Pedro, 63.), Grozav - Drazic (Ivanovski, 72.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos - Eperjesi, Guzmics, Neszterov, Lakveheliani - Cseri, Karnyickij, Berecz, Besirovic - Szerderov, Nagy D. (Jurina, 83.)

Nagyon lendületesen kezdett a Diósgyőr, amely Iszlai értékesített büntetőjével korán vezetést szerzett, majd egy gyors ellentámadás végén megduplázta előnyét.Hegedűs labdaszerzése után saját 16-osáról ugratta ki Drazicot, a nyáron igazolt csatár pedig a kiharcolt 11-est követően gólt is szerzett.A piros-fehérek akár el is dönthették volna a találkozót, azonban a kihasználatlanul maradt ígéretes támadások megbosszulták magukat, mivel egy rövid felszabadítást Berecz használt ki - a csatár egy lövőcsellel három védőt is becsapott -, a szépítés pedig teljesen megváltoztatta a játék képét. A bekapott gólra Grozav egy jó lövéssel válaszolt, de onnantól a vendégek akarata érvényesült, viszont egyenlíteniük nem sikerült.Fordulás után is a Mezőkövesd futballozott fölényben, kifejezetten veszélyes akciókat is vezetett, azonban csak lesgólig jutott. A játékrész derekától kevésbé volt veszélyes a matyóföldi együttes, de a játék így is változatos és lendületes maradt. A hajrában is folyamatosan próbálkozott a Mezőkövesd, voltak ígéretes támadásai és egyéni akciói is, azonban a gólszerzés és így a pontmentés is elmaradt, sőt, a meccs védését a vendég kapus, Szappanos mutatta be a rendes játékidő utolsó percében. A lefújás előtt ugyan a diósgyőri Ivanovski kiállíttatta magát - tíz másodperc alatt kapott két sárgát a labda elrúgásáért és reklamálásért -, de ennek már nem volt befolyása a mérkőzés alakulására.

Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, csapata a mezőkövesdi gólig nagyon jól játszott, a két gól mellett három ziccert is kialakított, de nem sikerült megrúgni a harmadikat. A vendégek szépítése összezavarta a csapatot, melynek oka a tréner szerint, hogy az előző szezon gyenge hajrája miatt nagyon akarták a győzelmet. „A második félidőben feljebb toltuk a védekezésünket, így kevesebb helyzete volt a vendégcsapatnak, de egy nagyon jól játszó Kövesdet győztünk le, akik ma is megmutatták, hogy bárki ellen tudnak tudnak gólokat rúgni és gólhelyzeteket teremteni. Az első 30 perc jó játéka mellett inkább a szív és az akarat diadala volt, ki volt éhezve a csapat erre a sikerre.”

A hosszú kihagyás után újra élvonalbeli mérkőzésen szereplő Hegedűs János úgy véli, fizikailag jó állapotban tért vissza, de a végére nagyon elfáradt. A felcsúti mellőzésével kapcsolatban elmondta, inkább lelkileg volt nehéz megélnie, a fizikai állapota megőrzésében a második csapat mellett dolgozó Szélesi Zoltán és Bárdosi Balázs segített neki sokat. A DVTK védője a mérkőzésről úgy fogalmazott, hogy az első ivószünet után leültek kicsit, egyből kaptak is egy gólt, de szerinte a csapat erejét mutatja, hogy utána 70 percen keresztül úgy játszottak, hogy nagy lehetősége nem volt a Mezőkövesdnek. „Mérhetetlenül büszke vagyok saját magamra és a csapatra is.”

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője úgy véli, a játék összképe alapján nem érdemeltek vereséget, mivel ők is nagyon sok lehetőséget dolgoztak ki.

„Ezzel a kis zavarral el is intéztük magunkat, pedig több volt ebben a mérkőzésben” – fogalmazott a kövesdiek gólját szerző Berecz Zsombor, utalva a az első húsz percben bekapott két gólra. „A Diósgyőr azzal nyerte meg a mérkőzést, hogy a kidolgozott helyzeteiből több gólt rúgott, mint mi. Nekünk ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink, de nem sáfárkodtunk velük jól. Kicsit hasonlóan kezdtük a szezont, mint ahogyan abbahagytuk az előzőt. Egyéni hibákkal, amikre mérkőzés előtt a szakmai stáb fel is hívta a figyelmet.”