Musorujsag
Élő Eredmények

„Ez a minimum” – a ZTE újonc edzője a mentalitásáért nem szeretné dicsérni a csapatát

„Ez a minimum” – a ZTE újonc edzője a mentalitásáért nem szeretné dicsérni a csapatát

M4 Sport
Előzetesen valószínűleg aláírták volna az egy pontot, és hiába szőhettek akár merészebb álmokat is meccs közben – hiszen kétszer is vezetést szereztek –, a ZTE-nél bravúrnak könyvelik el a Fehérvár elleni döntetlent az OTP Bank Liga első fordulójában – értékelt a Góóól! 2 vendégeként Boér Gábor, a zalaegerszegiek újonc edzője, aki nem hajlandó külön kiemelni a megfelelő mentalitást.

Boér számára nem csupán a ZTE élén, hanem az élvonalban is a debütálást jelentette a 3-3-ra végződő szombati bajnoki.

„A kezdő sípszó után nem érzékeltem különbséget, abszolút a mérkőzésre koncentráltunk a stábbal. A mérkőzés után mondtam is benn az öltözőben a kollégáknak, hogy nem nagyon jött át a különbség, az a drukk, ami előtte bennünk volt. Óriási élmény volt, hogy enbéegyes kispadon ülhet az ember ennyi idősen, de ott már csak meccselésre koncentráltam” – foglalta össze tapasztalatait a 37 éves szakember.

A zalai keret fluktuációja ellenére sikerült stílusosan bemutatkoznia.

„Úgy éreztem, amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani. Nyilván voltak olyan periódusai az összecsapásnak, amikor nem minden ült – mondta. – Valóban nagy volt a jövés-menés, sőt még jelen pillanatban sincs lezárva a keretünk. Nehéz volt összerakni ennyire rövid idő alatt azt a fajta játékot, amit szeretnénk látni. Azt is kértem az öltözőben, hogy próbáljuk meg kompenzálni azokat a hiányosságokat, ami most még jellemezhet minket.”

Ugyanis tartja, a megfelelő mentalitást rövid idő alatt el lehet sajátítani, és kivinni a pályára. Hogy ez sikerült, az is mutatja, hogy kétszeri vezetésük után, mikor a Fehérvár került előnybe, újítani tudtak és talpra álltak. Viszont amint azt korábban is hangsúlyozta, ezért nem dicsérné a csapatot. „Azt szeretném, ha ez jellemző lenne ránk, sőt még tudnánk fokozni. Ez kell hogy legyen a minimum.”

Taktikai elemekben már csak az ismert körülmények miatt is, természetesen akad még csiszolni való

„Minden edző arra vágyik, hogy mikor elkezdődik a felkészülés, nagyjából meglegyen a keretnek az összetétele. Nálunk ez nem volt meg – idézte fel a kezdeti időszakot mosollyal az arcán Boér, mivel tizenhat távozó után meglehetősen foghíja volt az öltöző. „Talán ez a legnehezebb része, mikor azt ember azt sem tudja, hogy az első bajnokira körülbelül milyen összetételben, milyen felállási formában fog kifutni, de már edzést kell tartani, már ki kellene találni az elképzelt taktikai variációkat. És szinte napról napra, hétről hétre változott a fejünkben, hogy mit is szeretnénk játszani, hiszen folyamatosan érkeztek új játékosok. ”

És volt ami még tetézte a gondokat. „Hogy mindenki más és más erőállapotban jött. Volt olyan játékosunk, aki március óta nem játszott tétmeccset, volt akinek kevés volt a pihenője” – érzékeltette, miért várja, hogy azonos szintre hozza a labdarúgók fizikális szintjét. Onnantól tényleg az elképzeléseiknek megfelelően dolgozhassanak.

Mert eddig túlsúlyban volt a tűzoltó munka, amiből érzése szerint kihozták a maximumot, de nem győzi hangsúlyozni, az út elején járnak és nem is értékelik túl a pontszerzést. A szurkolókra pedig, akik már rögtön támogató légkört teremtettek, a jövőben is számít, mert biztos abban, hogy nehéz időszakokon át vezethet az út a csapat teljes összeéréséig, és akkor is szükség lesz a lelátói segítségre. Ahogy a szakmai stábnak meg a sok munka közben a türelemre.

A teljes beszélgetés a Góóól! 2 műsorában:

 

Borítókép: (fotó: ztefc.hu)

További tartalmak