×

Argentin költő érkezett a diósgyőri középpályára

Augusto Max személyében argentin védekező középpályást igazolt az OTP Bank Liga új szezonját győzelemmel kezdő Diósgyőr.

Augusto Max (fotó: dvtk.eu) Augusto Max (fotó: dvtk.eu)
A 28 éves labdarúgó hazájában több másod- és harmadosztályú klubban is megfordult, mielőtt tavaly nyáron a görög élvonalbeli Volos NPS-nél légiósnak állt. Az előző évadban 24 találkozón lépett pályára.

Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója elárulta, hogy Max napok óta Miskolcon várta, hogy leteljen a sárga besorolású országokból érkezők számára kötelező karantén, és hivatalosan is a aláírhassa szerződését, és megkezdhesse a közös munkát Feczkó Tamás csapatával.

A diósgyőriek mindenképp szerettek volna még egy védekező középpályást, azonban a 168 centis labdarúgó az alkotásban is jeleskedik. 2019-ben Iluminar la oscuridad, vagyis Világítsd meg a sötétséget címmel rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötettel jelentkezett a Buenos Aires-i Nemzetközi Könyvvásáron. Egyetemi tanulmányait profi labdarúgó karrierje miatt jelenleg szünetelteti, ahogy fogalmazott: „a filozófia és az irodalom jelenleg csak hobbi, minden erőmmel a labdarúgásra, és a DVTK sikerére koncentrálok”.

A Diósgyőr a Mezőkövesd legyőzésével indította a bajnokságot, a második fordulóban a Ferencváros vendége lesz, de amennyiben a címvédő sikerrel veszi a szerdai Djurgarden Bajnokok Ligája-selejtezőt (19 óra, Duna World, m4sport.hu), a szombati találkozót elhalaszthatják.