×

A Fradi elleni döntetlen után a Honvéd legyőzésével folytatta az MTK

Az MTK Budapest 3-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának péntek esti rangadóján.


OTP Bank Liga, 2. forduló:

MTK Budapest-Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3199 néző, v.: Pillók
gólszerzők: Gera (16.), Herrera (66.), Katona (77.), illetve Gazdag (26.)
sárga lap: Baki (20.), Mezei (37.), Schön (52.), Balázs B. (60.), Herrera (81.), illetve Mezgrani (52.), Traoré (55.), Baráth (66.), Zsótér (89.)

MTK Budapest:
Mijatovic - Balázs B., Baki, Nagy Zs., Herrera - Cseke, Mezei, Schön (Bíró, 67.) - Gera (Palincsár, 82.), Katona M., Ramos (Lencse, 86.)

Budapest Honvéd:
Tujvel - Mezgrani, Batik, Baráth, Tamás K. - Gazdag, Zsótér, Hidi, Kesztyűs (Gale, 71.) - Tóth-Gábor (Traoré, 54.), Ugrai (Cipf, 90.)

A Honvéd - amely a nyitó fordulóban nem lépett pályára - az első percekben meglepte az MTK-t, de hamar kiegyenlítetté vált a küzdelem. Mindkét csapat gyors labdaszerzésre koncentrált, már az ellenfél térfelén letámadott, ugyanakkor a játékosok nem jöttek zavarba ettől. A kék-fehérek az első komoly helyzetüket kihasználva előnybe kerültek, Gera ugyanis megelőzte a Kispestre visszatérő, de láthatóan meccshiánnyal küzdő válogatott Baráthot.

A bekapott gól kissé visszavetette a pontatlanná váló vendégeket, akiknek jól jött az ivószünet, mert utána azonnal sikerült egyenlíteniük Gazdag kiugratásából.

A szünetig hátralévő időben váltakozva veszélyeztettek a csapatok, de újabb gól nem született, a kapusok közül Tujvelnek kellett nagyokat védenie.

A folytatásban is hasonló felfogásban, kifejezetten agresszíven futballozott mindkét csapat, s bár az MTK hagyott ki egy nagy helyzetet, mégis többnyire a Honvéd akarata érvényesült. A Honvéd fölénye később már helyzetekben is megnyilvánult, mégis az MTK szerzett újra vezetést, ugyanis amíg Ugrai és a kispestieknél szintén visszatérőnek számító Zsótér célt tévesztett, addig a túloldalon egy szöglet után Herrera betalált.

Az utolsó negyedórára sem csökkent az iram, és ugyanúgy mindkét gárdának voltak lehetőségei, de egy szögletvariációból ismét az MTK talált kapuba, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.


Bódog Tamás így vereséggel debütált a kupagyőztes kispestiek kispadján, míg az újonc MTK veretlen maradt.

A kék-fehérek 2016 márciusa óta öt kispesti siker és egy döntetlen után először győzték le fővárosi riválisukat.