×

Elvette az Újpest veretlenségét a tartalékos Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia hazai pályán 3-2-re győzött a találkozót kettős emberhátrányban befejező Újpest ellen vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában.

Komáromi György, Puskás Akadémia (Fotó: Facebook/Puskás Akadémia)
OTP Bank Liga, 3. forduló:
Puskás Akadémia FC - Újpest FC 3-2 (1-1)
Pancho Aréna v.: Karakó
gólszerző: Komáromi (11.), Szolnoki (49.), Plsek (83. - 11-esből), illetve Simon K. (44.), Máté Zs. (86.)
sárga lap: Szolnoki (69.), Komáromi (81.), Nagy Zs. (86.), illetve Burekovic (21., 92.), Simon K. (54.), Gigic (90.)
piros lap: Stieber Z. (41.), Burekovic (92.)

PAFC: Auerbach - Szolnoki, Spandler, Hadzsiev, Deutsch L.- Radics, Plsek (Vizler 91.) - Kiss T. Ganbayar (Corbu 63.), Nagy Zs. - Komáromi

Újpest: Pajovic - Pauljevic (Gigic 79.), Máté Zs., Csongvai (Szakály P. 84.), Burekovic - Nwobodo, Onovo - Simon K., Mitrovic, Stieber Z. - Bacsa (Bjelos 70.)


A svéd Hammarby elleni csütörtöki Európa-liga meccshez hasonlóan ezúttal is sok akadémista fiatallal állt fel a Puskás, amely egyáltalán nem kezdett megilletődötten.

Az élete első NB I-es mérkőzését játszó Komáromi György szép találatával előnybe kerültek, amit nem sokkal később megduplázhattak volna.


Az Újpest negyedóra után ébredezett a kezdeti sokkból, ami helyzetekben sokáig nem mutatkozott meg, ugyanakkor tovább nehezítették saját helyzetüket azzal, hogy Stieber Zoltán érthetetlen törlesztése után tíz emberre fogyatkoztak. Mégsem gólhátrányban vonultak pihenőre a vendégek, mert az első formás támadásuk végén Simon Krisztián egalizált.


Fordulás után rögtön visszavette a vezetést a felcsúti gárda, miután egy kipattanót Szolnoki Roland bombázott a kapuba. Nem ült rá előnyére a Puskás Akadémia, kapufát lőtt, majd sorra dolgozta ki a helyzeteket.


Az Újpest elvétve jutott el a hazai kapuig, erejüket felemésztette, hogy egy emberrel kevesebben voltak a pályán. A meccs végére maradt még egy gólváltás, majd elkeseredett lila-fehér rohamok és egy újabb újpesti kiállítás.


Meccs utáni értékelések: