×

Nehéz Eb-selejtezős csoportban a magyar futsalválogatott

A többi között az előző kontinensviadalon negyedik helyezett kazah csapattal került azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportba a magyar futsalválogatott a svájci Nyonban tartott szerdai sorsoláson.

A magyarok még Fehéroroszországgal és az Izrael-Ciprus párharc győztesével szerepelnek majd azonos négyesben.

„A legkevésbé sem voltunk szerencsések, megkaptuk az előző Európa-bajnokság egyik elődöntősét, valamint a harmadik kalap magasan legerősebb együttesét, a fehérorosz csapatot” – mondta a magyar szövetség honlapján Turzó József szövetségi kapitány. „A célunk ezzel együtt nem változott, szeretnénk kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt, ami az ellenfelek ismeretében roppant nehéz feladat lesz.”

Az Eb-selejtezők rendszere a korábbiakhoz képest megváltozott, mostantól a négyes csoportokban oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással a csapatok. Az első fordulót a tervek szerint decemberben rendezik, az utolsót pedig áprilisban. A nyolc kvartett első helyezettje, valamint a hat legjobb második kivívja az Eb-szereplést, a két legrosszabb csoportmásodik pedig 2021 novemberében rájátszásban dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről.

A 2022-es kontinensviadalnak Groningen és Amszterdam ad otthont január 19. és február 6. között. A hollandok rendezőként automatikusan résztvevők.