Musorujsag
Élő Eredmények

Simán nyert Kisvárdán a fiatalokkal teletűzdelt Puskás Akadémia

M4 Sport
A Puskás Akadémia 3-0-ra nyert a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott és pénteken pótolt mérkőzésén. Második sikerének köszönhetően a felcsúti együttes a mezőnyben egyedüliként százszázalékos, ezzel a tabella élére állt és még van egy elmaradt mérkőzése.

Ezt találkozót augusztus 22-én rendezték volna meg, de mivel a felcsútiaknál több játékos is megfertőződött a koronavírussal, ezért elhalasztották az összecsapást.

OTP Bank Liga, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)
Kisvárda, 2250 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Plsek (30., 11-esből), Komáromi (72.) Nagy Zs. (88.)
sárga lap: Datkovic (42.), Hej (63.), Cukalasz (75.), illetve Radics (33.)

Kisvárda: Dombó – Hej, Datkovic, Ene, Baranyai – Lucas, Simovic (Zlicic, 63.) – Navratil (Bumba, 65.), Cukalasz, Camaj (Horváth Z., 79.) – Viana
Puskás Akadémia: Auerbach – Radics, Spandler, Hadzsiev, Deutsch – Szolnoki, Plsek – Komáromi (Tamás, 85.), Kiss T. (Sipos, 90.), Nagy Zs. – Corbu (Weslen, 71.)

A felcsúti keretből még mindig többen küzdenek a fertőzéssel, így Hornyák Zsoltnak továbbra is nélkülöznie kell néhány meghatározó játékosát. A találkozón a hazaiak előtt adódott az első nagy lehetőség, de az élvonalban múlt héten debütáló, mindössze 17 esztendős Auerbach Martin óriási bravúrral hárította a saját védőjéről megpattanó labdát.

A folytatásban ugyan a Kisvárda birtokolta többet a labdát, de vendégek játékában több volt a veszély, és az NB I-ben ugyancsak az Újpest legyőzése alkalmával debütált – a lila-fehérek ellen gólt is szerző – 18 éves Komáromi György egy rendkívül rutinos megoldással büntetőt harcolt ki, amelyet az előző fordulóban is biztos ítéletvégrehajtónak bizonyult Jakub Plsek értékesített.

A fordulást követően is a Kisvárda irányította a játékot és a 62. percben kis híján egyenlített, de Viana akrobatikus mozdulattal előtt labdája a kapufán csattant. Az első félidőhöz hasonlóan most is támadott a hazai csapat, ám újra a felcsútiak találtak be, egy gyönyörű támadást a fiatal Komáromi fejezett be higgadtan. A végeredményt a 88. percben Nagy Zsolt állította be.

A tabella:
1.  Puskás Akadémia FC           2  2   –   –      6-2   6 pont
2.  MOL Fehérvár FC              3  1   2   –      8-5   5
3.  MTK Budapest                 3  1   2   –      5-3   5
4.  Diósgyőri VTK                2  1   1   –      3-2   4
Ferencvárosi TC              2  1   1   –      3-2   4
6.  Újpest FC                    3  1   1   1      5-5   4
7.  Mezőkövesd Zsóry FC          3  1   1   1      4-4   4
8.  Budafoki MTE                 3  1   1   1      4-6   4
9.  Kisvárda Master Good         3  1   –   2      3-6   3
10.  ZTE FC                       3  –   2   1      5-6   2
11.  Paksi FC                     3  –   1   2      3-5   1
12.  Budapest Honvéd              2  –   –   2      2-5   0

A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája:

4 gólos:
Simon K. (Újpest)

3 gólos:
Babati (ZTE), Nikolics (MOL Fehérvár)

2 gólos:
Berecz (Mezőkövesd), Gera (MTK Budapest), Komáromi (Puskás Akadémia), Nego (MOL Fehérvár), Plsek (Puskás Akadémia), Viana (Kisvárda)

1 gólos:
Ádám (Paks), Böde (Paks), Civic (Ferencváros), Cukalasz (Kisvárda), Cseri (Mezőkövesd), Drazic (DVTK), Evandro (MOL Fehérvár), Gazdag (Honvéd), Haratin (Ferencváros), Herrera (MTK Budapest), Hodzic (MOL Fehérvár), Iszlai (DVTK), Jurina (Mezőkövesd), Katona (MTK Budapest), Kovács D. (Budafok), Máté Zs. (Újpest), Molnár (DVTK), Nagy Zs. (Puskás Akadémia), Nguen (Ferencváros), Petrjak (MOL Fehérvár), Schön (MTK Budapest), Skribek (Budafok), Szélpál (Paks), Szépe (ZTE), Szolnoki (Puskás Akadémia), Vass P. (ZTE), Vaszicsku (Budafok), Zsóri (Budafok)

öngól:
Cukalasz (Kisvárda, a Honvéd ellen)

További tartalmak