×

Győztek, de közel sem elégedettek az oroszok

Az orosz válogatott 3-2-s győzelmet aratott Marco Rossi csapata felett a Nemzetek Ligája B-divíziójában, ezzel két mérkőzés után 6 ponttal vezeti a 3. csoportot. A Puskás Arénában elért diadal után nem felhőtlen az orosz szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov és a játékosok öröme.

Nemzetek Ligája – Magyarország-Oroszország Budapest, 2020. szeptember 6. Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz (b8) és Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b10) a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország – Oroszország mérkőzés kezdete előtt a Puskás Arénában 2020. szeptember 6-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Szinte mindenki kiemeli, hogy a 3-0-s vezetés tudatában nem szabad ennyire leengedni, mert könnyen megégethették volna magukat a magyar válogatott ellen.

„Ezen a szinten nem veszítheted el ilyen mértékben a koncentrációt. Mi megtettük ezt, és meg is fizettünk érte két góllal. Ez elfogadhatatlan. Két mérkőzés, két győzelem, ez a legfontosabb, ezen felül tettünk eleget ahhoz, hogy legyen mit kivesézni”- nyilatkozta Csercseszov.

Az első gól szerzője, Anton Mirancsuk is a magyar csapat feltámadására hívta fel a figyelmet.

„Soha nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyire figyelmetlenekké váljunk és gólokat kapjunk, függetlenül attól, hogy végül többet sikerült szereznünk. Ez egy pszichés dolog. Dolgoznunk kell ezen, hogy biztosak legyünk abban, ez nem fordul elő többet.”

A második gól szerzője, Magomed Ozdojev 3-0-s vezetésüknél el sem bírta képzelni, hogy a végén nehéz lehet a mérkőzés.

„Egy pillanatig sem gondoltuk, hogy gólt kaphatunk, nem is tudom, hogy történt ez. Talán fáradtság miatt, vagy fejben leengedtünk. Meg kellett ezzel birkóznunk és végül sikerült.”

A védő Fjodor Kudrjasov is a koncentráció hiányáról beszélt, a 3-0-s előny tudatában.

„Ez egy mentális kérdés. A harmadik gól túlzottan megnyugtatott minket, márpedig ezen a szinten általában jön is a büntetés.”