×

Háromgólos előnyről döntetlent játszott az U21-es válogatott

Már három góllal is vezetett a szlovénok ellen a magyar U21-es labdarúgó-válogatott, ám a nagyot hajrázó vendégek bő tíz perc alatt döntetlenre mentették a hétfői felkészülési meccset.Tíz hónap után lépett pályára ismét a Gera Zoltán vezette magyar csapat, amely több kulcsjátékosát, így a felnőtt válogatottba meghívott Szalai Attilát, Szőke Adriánt és Schäfer Andrást is nélkülözni kényszerült Szlovénia ellen.

A szombathelyi mérkőzésen már a 12. percben, Bíró Bence tizenegyesgóljával vezetést szereztek a magyarok, akik a szünetre már kétgólos előnnyel mehettek, miután az MTK támadója a büntető után akcióból is betalált a jövő évi Európa-bajnokság társházigazdájának.


A fordulást követően tovább nyílt az olló a két csapat között, Schön Szabolcs előkészítése után Bíró szerezte meg a válogatott és saját maga harmadik találatát.


A második játékrész derekától kezdve aztán az addig haloványan játszó szlovénok is elkezdtek focizni, előbb a 69. percben tizenegyesből szépítettek, hét percre rá Tomi Horvat lőtte ki a bal alsót, majd a 79. percben az egyenlítő gólt is megszerezték, és beállították a 3-3-as végeredményt.


Magyarország–Szlovénia 3–3 (2–0)
gól: Bíró (12. - 11-esből, 34., 55.), illetve Medved (69.), Horvat (76.), Matko (79.)
kiállítva: Medved (85.)

Magyarország: Demjén Patrik - Hinora Kristóf, Balogh Botond, Nagy Zsombor, Gergényi Bence - Hidi M Sándor - Szánthó Regő (Németh Anrdás, 78.), Mezei Szabolcs, Palincsár Martin (Kiss Bence, 81.), Schön Szabolcs - Bíró Bence