Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Békéscsabát elhagyó Schindler Szabolcs a Vasas FC új vezetőedzője

m4sport.hu
A Békéscsaba kispadját elhagyó Schindler Szabolcs az NB II-ben szereplő Vasas FC új vezetőedzője, jelentette be kedd este az angyalföldi klub.
Schindler Szabolcs fotó: Vasas FC

A 2020/21-es szezonnak a feljutás egyértelmű esélyeseként nekivágó Vasas a Merkantil Bank Liga első hat fordulójában csak két mérkőzést tudott megnyerni, a Budaörstől elszenvedett 3-1-es vereséget követően pedig menesztették ifj. Bene Ferenc vezetőedzőt.

Ideiglenesen Tóth András vette át a szakmai munkát, irányításával 1-1-et játszottak a DVSC ellen, keddtől hivatalosan pedig Schindler Szabolcs az új vezetőedző, első számú segítője pedig Tóth lesz.

A 45 éves Schindler Szabolcs játékosként 348 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, 2001 és 2003 között 43 bajnoki találkozón szerepelt a Vasasban, amely a nevelőklubja is egyben.

A 45 éves, UEFA Pro-licences végzettségű Schindler korábban edzőként dolgozott Vasas Kubala Akadémián, így a jelenlegi első keretből már több játékost ismer. A 2018/19-es szezonban az Ajka vezetőedzője volt, a harmadosztályból az NB II-be juttatta az együttest, majd a Békéscsabához került, az előző – félbeszakadt – idényben a 15. helyén zártak az NB II-ben, a Magyar Kupában a Ferencvárost búcsúztatták.

A 2020/21-es szezonban a Békéscsaba 7 forduló alatt 13 pontot szerzett és az 5. helyen áll, amikor Schindler elhagyja a klubot.

“Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek a Vasas FC vezetőedzője. A döntésemben nem csupán a Vasas iránti szeretetem, de az is szerepet játszott, hogy Nagy Miklós sportigazgató mindvégig kitartott a szerződtetésem mellett, ez a bizalom pedig rendkívül fontos. Szinte mindent ebben a klubban tanultam, itt nőttem fel. Vasas-kötődésű, legendás edzőim voltak, így szeretném visszaadni azt az őszinte futballt, amit akkor képviseltek, ez nagyon fontos számomra. A múlttal nem fogok foglalkozni, számomra a jelen és a jövő a legfontosabb, erre fogunk fókuszálni. Ez a csapat nagyon sok mindenen tud változtatni, azonban mindezért szerényen és alázatosan kell dolgozni. Jó futballistáink vannak, de önmagában ez nem elég, csapatként kell jól funkcionálnunk. Van egy munkamorálom, amiben hiszek, engem mindig a célok motiválnak” – nyilatkozta Schindler a Vasas honlapjának.

További tartalmak