×

A vendégek kérése ellenére nem halasztják el az FTC-Paks bajnokit

A koronavírus-járványban erősen érintett Paksi FC kérelme ellenére nem halasztják el a tolnaiak Ferencváros elleni, pénteki mérkőzését a labdarúgó NB I negyedik fordulójában.

Paksi FC (Fotó: Paksi FC) Paksi FC (Fotó: Paksi FC)
A paksi klub múlt pénteken jelentette be, hogy a PCR-tesztek több játékosnál és a csapat szoros környezetében tevékenykedő személyeknél is pozitív eredményt hoztak. Az egyesület honlapjának csütörtöki közleménye szerint az érintetteket a járványügyi előírásoknak eleget téve azonnal elkülönítették, ennek ellenére az elmúlt napokban a fertőzöttek száma egyre emelkedett. A vezetőség ezért élni akart a magyar szövetség (MLSZ) által biztosított egymeccses halasztás lehetőségével a péntek esti, Ferencváros elleni, idegenbeli mérkőzés kapcsán.

Az FTC azonban csütörtök délután jelezte, hogy nem járul hozzá a találkozó elhalasztásához.

"Talán eddigi legkülönösebb mérkőzésünkre készülünk" - írja a Paksi FC honlapja, arra utalva, hogy a játékosok a folyamatos tesztelések és a sokasodó pozitív eredmények miatt szervezett formában egy hete nem tréningezhettek. A keretet az elégséges létszám érdekében a klub utánpótlásának fiatal játékosaival kell majd feltölteniük.