Musorujsag
Élő Eredmények

A Fradi idén mindössze egy gólt kapott hazai bajnokin

m4sport.hu
A Diósgyőr két, az Újpest négy éve kapott utoljára négy gólt otthon, az MTK erlőször nem szerzett gólt, nem is tudott pontot szerezni.
Gazdag Dániel remek gólt szerzett a legutóbbi fordulóban. (fotó: honvedfc.hu)

A labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi fordulójában három idegenbeli siker is született, ebből kétszer is négy gólt szerzett a vendégcsapat. A Honvéd Diósgyőrben, a Kisvárda Újpesten aratott 4-2-es győzelmet. Mondhatni, ez ritka dolog, pedig a tavalyi bajnokságban is akadt rá példa, a Mezőkövesd Kaposváron, míg a Fehérvár a Puskás vendégeként szerzett négy gólt.

A Diósgyőr 2018. október 27. óta először kapott négy gólt hazai bajnoki mérkőzésen, akkor a Ferencváros győzte le. A kispestiek ezt megelőzően június 24-én szereztek négy gólt az élvonalban, akkor a Kaposvárt verték, szintén 4-2-re Budapesten, a két gólt szerző Gazdag Dániel vezérletével. A válogatott játékos a legutóbbi öt bajnokiján öt gólt szerzett.

Az Újpest legutóbb szinte napra pontosan négy éve, 2016. szeptember 17-én kapott pályaválasztóként négy gólt. Akkor az Illovszky Stadionban, a Videotontól. A lila-fehérek először kaptak ki pályaválasztóként Predrag Rogan irányításával. A Kisvárda hat pontot szerzett eddig a bajnoki idényben, mindet Budapesten, vendégként. A szabolcsiak a legutóbbi öt, vendégként játszott bajnoki mérkőzésükből négyet megnyertek, csak Budafokon szenvedtek vereséget.

A zalaegerszegi játékosok örülnek góljuk után a 4. fordulóban játszott MTK elleni meccsükön. MTI/Illyés Tibor

A forduló meglepetésén az újonc MTK elveszítette veretlenségét. Ez volt az első alkalom az idényben, hogy a kék-fehérek nem szereztek gólt. A vendég zalaiak az első győzelmüket érték el az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényben, ehhez képest talán meglepő, hogy csak a MOL Fehérvár szerzett eddig több gól nála. Ezt megelőzően legutóbb 2010. október 30-án tudott nyerni a ZTE a fővárosban, legalább három gólt szerezve. Akkor is az MTK ellen (4-3).

A február 22-i, Ferencváros elleni emlékezetes 3-0 óta először nyert a Mezőkövesd kapott gól nélkül otthoni bajnoki mérkőzést, ráadásul az elmúlt 11 bajnoki meccsén mindig kapott gólt. Az újonc Budafok először maradt szerzett gól nélkül a bajnoki idényben, és Csizmadia Csaba együttese először veszített idegenbeli bajnokit a szezonban.

Nemanja Nikolics négy bajnoki, egy nemzetközi kupa- és két válogatott mérkőzésen szerepelt eddig az idényben, a hét meccs közül ötön szerzett gólt. A Puskás ellen egyébként is szeret játszani, hat mérkőzésen öt gól a bajnoki mérlege a megyei rivális ellen. Márton Gábor együttese az első négy fordulóból háromszor is legalább három gólt szerzett. A Puskás Akadémia pontvesztésével nincs már százszázalékos csapat az élvonalban.

A Ferencváros sorozatban 55. hazai bajnoki mérkőzésén maradt veretlen és 2017. április 15. óta, negyedszer nyert 5-0-ra. A 2020-as hazai bajnoki meccseket tekintve továbbra is mindössze egy kapott gól áll a Ferencváros neve mellett, azt a DVSC szerezte májusban (2-1). A mostani találkozóra a koronavírus-gyanús játékosok kényszerű mellőzése miatt tartalékos paksiak két bajnokit játszottak 2020-ban a Groupama Arénában, a mérlegük 0-9.

További tartalmak