×

Pozitív lett egy MOL Fehérvár-játékos koronavírus-tesztje, az edző sem utazik Máltára

A MOL Fehérvár FC egyik játékosának pozitív lett a PCR-teszt eredménye, a vezetőedző, Márton Gábor eredménye pedig „kétes" minősítést kapott a laboratóriumtól.

Márton Gábor (Fotó: m4sport.hu)
“A hétfői kötelező tesztelések során egy pozitív és egy 'kétes" eredmény született, az érintettek járványügyi elkülönítése megtörtént, továbbá az előírásoknak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságokat és szervezeteket" - mondta Dr. Kovács Tibor a csapat orvosa.

A klub honlapjának beszámolója szerint mindketten tünetmentesek egyelőre. Márton Gábor eredménye „kétes" minősítést kapott a laboratóriumtól, így ismételt tesztet kellett végrehajtani az esetében, hogy biztosat lehessen mondani. Az UEFA egészségügyi protokollja azonban - a teljes biztonság érdekében - ebben az esetben a mintát pozitívnak tekinti, így nem utazhat a csapattal a máltai Hibernians elleni, csütörtöki Európa Liga-selejtezőre. Mivel az utazókeretből mindenki másnak negatív lett a teszteredménye, nem került veszélybe a csütörtöki EL-mérkőzés.

"Az első tesztem orvosi megfogalmazás szerint nem értékelhető eredményt mutatott ki. Ezután tegnap még kétszer ellenőrizték a mintát, mindkettő negatív lett. Ma újabb mintavételen estem át, ennek még várjuk az eredményét. Sajnos az UEFA vonatkozó rendelkezései miatt kilencvenkilenc százalék az esélye annak, hogy nem tarthatok Máltára a csapattal. Átbeszéltük a stábbal, hogy mi a teendő, mindenki tudja a dolgát. Az a legfontosabb, hogy nélkülem is továbbjusson a csapat, amelyet távollétemben Szalai Tamás fog vezetni" - nyilatkozta Márton Gábor.

A MOL Fehérvár vezetősége nem nevezte meg közleményében a labdarúgót, akinek pozitív lett a tesztje.