×

Jó választásnak tartja Izlandot a Paksról lemorzsolódó védő

Bár csapata nem szerepel jól, a Pakstól távozó Zachán Péter mégsem bánja, hogy belevágott az izlandi légióskodásba.

Zachán Péter (fotó: Twitter/Fjolnir FC) (fotó: Twitter/Fjolnir FC)
Miután az elmúlt időszaka nem a tervei szerint alakult idehaza, a nyáron élt a hirtelen jött lehetőséggel, és Fjölnir együtteséhez igazolt. A két nappal azután, hogy a menedzsere vázolta felé az ajánlatot, már a repülőn ült a szigetország felé.

„Utólag azt mondom, jó döntést hoztam, mivel minden mérkőzést végigjátszok, és az edző, a stáb és a játékosok is megbíznak bennem” – vélekedett az M4 Sporthíradóban a 22 éves labdarúgó, aki szerződése lejártával hagyta el a Paksot.

Amelynek színeiben három és fél évvel ezelőtti mutatkozott be az OTP Bank Ligában. Azóta összesen csupán 22 első osztályú meccs került a neve mellé, amit keveselt. Bár nem tagadja saját felelősségét sem, és sérülések is közrejátszottak abban, hogy stabil élvonalbeli teljesítmény helyett dorogi, szekszárdi, veszprémi kölcsönadások következtek.

„Ezért gondoltam, ez jó lehetőség lenne számomra, hogy újra fel tudjam magam építeni, újra játékba tudjak lendülni és önbizalmat tudjak szerezni.”

Bár ez utóbbit valószínűleg nem együttese szerepléséből meríti, mert a Fjölnir 14 fordulót követően nyeretlenül sereghajtó a 12 csapatos bajnokságban. Zachán szerződése az év végéig szól, és egyelőre nem is fókuszál másra, csak a hátralévő nyolc találkozóra.

 
A teljes beszélgetés: