×

Pozitív teszeredmények és biztonságos szektor a Vasasnál

Két játékos koronavírus-tesztje lett pozitív a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasasnál, amelynek stadionjában a leginkább veszélyeztetett réteg számára kialakítottak egy biztonságos szektort.

A fővárosi klub tájékoztatása szerint a fertőzöttnek bizonyult futballisták panaszmentesek, és elkülönítették őket.

A Vasas közleménye hozzáteszi, hogy a két érintett labdarúgón kívül minden játékos és stábtag Covid-vizsgálata negatív eredményt hozott, a keret fertőzésmentes tagjai szerdán 19 órától pályára tudnak lépni a Szolnok elleni bajnokin.

A klub honlapja arról is beszámolt, hogy a járvány terjedésének megakadályozása érdekében a Vasasnál létrehoztak egy elkülönített szektort a veszélyeztetett szurkolóknak. Az Illovszky Rudolf Stadion B1 lelátóján „garantált a megfelelő védőtávolság betartása és kötelezően előírt az egészségügyi maszk viselése”.

A biztonságos szektort elsősorban olyan drukkerek számára alakították ki, akik az idősebb korosztályt képviselik, krónikus alapbetegségben szenvednek vagy legyengült az immunrendszerük, s ezáltal nagyobb fertőzésveszélynek vannak kitéve.

Szerdán a szintén NB II-es ETO FC Győr is bejelentette, hogy egy játékos tesztje pozitív lett, a tünetmentes futballistát elkülönítették. A klub arra kéri a szerda esti, Békéscsaba elleni meccsre kilátogató szurkolókat, hogy viseljenek maszkot, használjanak kézfertőtlenítőt és tartsák be a másfél méteres biztonsági távolságot egymástól.

A Merkantil Bank Ligából kedden a DVSC és a Siófok jelentett koronavírusos eseteket, az élvonalból pedig a Fehérvár közölte, hogy egyik játékosának pozitív lett a PCR-teszt eredménye, Márton Gábor vezetőedző eredménye pedig „kétes" minősítést kapott a laboratóriumtól.