Musorujsag
Élő Eredmények

Sallai: Már egy sokkal jobb csapat futott ki a pályára, mint az előző mérkőzéseken

Sallai: Már egy sokkal jobb csapat futott ki a pályára, mint az előző mérkőzéseken

M1
A Bundesligában szereplő Freiburg magyar válogatott támadója, Sallai Roland az M1-nek adott telefonos interjúban beszélt a német szezonrajtról, saját formájáról és a válogatottról.

A teljes interjút a lejátszóra kattintva meghallgathatja:

„Nem volt túl sok változás, két játékos ment, páran jöttek, ők jól beilleszkedtek a csapatba. Összeállt a brigád, a felkészülés jól sikerült, bizakodóan várjuk az első mérkőzést” – mondta az új szezon kezdetéről Sallai.

A Freiburg a 2019/2020-as idényt a középmezőny elején, a 8. helyen zárta 48 ponttal és a 23 éves játékos szerint hasonló teljesítményre a hétvégén kezdődő bajnokságban is képesek lehetnek: „A középmezőny elérhetőnek tűnik. Megvan a csapatban a kvalitás. Fiatal együttesünk van, akik sokat futnak és minden labdáért megharcolunk. Egy hasonló jó eredményre képesek lehetünk a mostani szezonban is.”

‎Christian Streich vezetőedző eddig folyamatosan számított a magyar légiós játékára és Sallai reméli, ez a továbbiakban is így marad: „Az előző szezon végére alapember voltam a Freiburgban, szeretném ugyanitt folytatni. Nagyon jó felkészülés van mögöttem, nagyon jó visszaigazolás volt erre a két válogatott mérkőzés, hogy jó formában vagyok, és a sérülések is elkerültek.”

A magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi két Nemzetek Ligája-mérkőzéséből kiindulva Sallai úgy gondolja, erre a keretre és a játékra lehet építkezni: „Nagyon jól összeállt a csapat, több új és fiatal játékos került a válogatottba, akik nagyon jó kvalitással rendelkeznek és hozzá tudtak tenni a csapat játékához. Vannak még dolgok, amiken csiszolni kell, de már egy sokkal jobb csapat futott ki a pályára, mint az előző mérkőzéseken.”

A Freiburg szeptember 19-én a Stuttgart otthonában kezdi a Bundesliga 2020/2021-es szezonját.

Borítókép: Sallai Roland gólöröme a Wolfsburg–Freiburg bajnoki mérkőzésen 2020. június 13-án (Fotó: EPA/Sascha Steinbach)

További tartalmak