Musorujsag
Élő Eredmények

Gyenge meccsen, de továbbment a Fehérvár az EL-ben

m4sport.hu
Hiába játszott mezőnyfölényben, egy roppant szenvedős meccsen jutott tovább a magyar együttes. Az ellenfél a 90. percben kapufát lőtt.

A Fehérvár FC továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójából, miután csütörtökön 1-0-ra nyert a máltai Hibernians vendégeként. Márton Gábor együttese a jövő heti következő körben a svájci Servette vagy a francia Reims csapatával játszik. A főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló:
Hibernians (máltai)-Fehérvár FC 0-1 (0-0)
Ta’ Qali, zárt kapus, v.: Ivajlo Sztojanov (bolgár)
gólszerző: Nikolov (61.)
kiállítva: Shodiya (93.)
sárga lap: Almeida (66.), J. Grech (94.) illetve Kovácsik (77.), Evandro (92.), Stopira (93.)
Hibernians:
Cremona – Agíus, Almeida, Apap – Z. Grech (Winchester, 64.), Shodiya, J. Grech, Attard (Vella, 82.), Artiles – Teixeira (Uzeh, 74.), Degabriele
Fehérvár FC:
Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Alef (Pátkai, 51.) – Nego, Nikolov, Houri, Petrjak (Evandro, 82.) – Zivzivadze (Nikolics, 88.)

Nagy fölényben, a labdát sokat birtokolva futballozta végig az első félidőt a magyar bajnoki ezüstérmes és a helyzetei is megvoltak, de nem tudott élni velük.

A szünet után sem változott a játék képe, sőt, a fehérváriak még nagyobb nyomás alá helyezték riválisukat és végül egy szöglet után a 61. percben megérdemelten szereztek vezetést. Nem sokkal később Petrjak dönthette volna el a párharcot, de hatalmas lehetőséget rontott el. A hajrában ugyan próbálkozott a máltai együttes, amelynek az utolsó percekben többször volt esélye egyenlíteni, de csak kapufáig jutott.

A francia Reims lesz a Fehérvár FC ellenfele a harmadik fordulóban, miután a francia csapat csütörtökön 1-0-ra nyert a svájci Servette otthonában. A jövő csütörtöki összecsapást a magyar bajnoki ezüstérmes otthonában rendezik

További tartalmak