Bild: Bérvita miatt távozik Szalai a Mainztól

Német sajtóértesülés szerint bérvita áll annak hátterében, hogy a jövőben nem számítanak Szalai Ádámra a Mainz labdarúgócsapatánál.

Magomed Ozdojev és Szalai Ádám a Magyarország-Oroszország Nemzetek Ligája-meccsen 2020. szeptember 6-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)A német élvonalbeli klub hétfőn jelentette be, hogy a 32 éves magyar válogatott csatár „nem szerepel a szakmai terveikben”, ezért azt tanácsolják neki, hogy keressen magának egy másik csapatot.

A Sport Bild úgy tudja, hogy a szakítás oka egy elmérgesedett pénzügyi vita, és Szalait azonnali hatállyal ki is tették a csapatból.

A lap információi szerint tavasszal, a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünetben közös megegyezéssel csökkentették a játékosok fizetését a klubnál, de megígérték nekik, hogy amint az egyesület újra egyenesbe jön anyagilag, visszamenőleg pótolják a kiesett fizetéseket.

Mindez egyelőre nem történt meg, az újság úgy tudja, hogy Rouven Schröder sportigazgató megbeszélést kezdeményezett a játékosok tanácsával, amelynek Szalai is tagja, hogy közölje velük a pótlás elmaradását. A lap szerint a magyar támadó heves vitába keveredett a sportigazgatóval, azzal érvelt, hogy a pénz a szerződés alapján járna nekik, amire Schröder berekesztette a vitát.