Musorujsag
Élő Eredmények

Márton: Nagy helyzet egyik oldalon se volt

m4sport.hu
Kovácsik Ádám volt a meccs hőse, de ő is elismerte, nem volt egy közönségszórakoztató találkozó.

A Fehérvár FC hazai pályán gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel 4-1-re legyőzte csütörtökön a francia Reims csapatát, így továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójából. Márton Gábor vezetőedző együttese mostani sikerével egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy 2012 és 2018 után története során harmadszor is csoportkörbe jusson a második számú európai kupasorozatban.

„Voltak jó periódusok, voltak rosszabbak, hol mi uraltuk a mérkőzést, máskor ők, nagyon nagy helyzet egyik oldalon se volt, de továbbjutottunk, most már mindegy, nem számít” – értékelt a találkozó után Márton Gábor, a fehérváriak mestere.

Úgy vélte, mindkét csapat a biztonságra játszott, az új felállás szerinte bevált, fogják még máskor is használni, de ezúttal is bebizonyították, bárkinek a stílusához tudnak alkalmazkodni. A selejtező utolsó körében a belga Standard Liege vagy a szerb Vojvodina vendége lesz jövő csütörtökön a Fehérvár.

A folytatást illetően elmondta, nem ismeri annyira a leendő ellenfelet, hogy véleményt tudjon róla formálni. „Bízom benne, bárkit kapunk ellenfélnek, igyekszünk ott is helyt állni, az is egy meccs lesz és most is láthattuk milyen apróságokon múlnak dolgok” – mondta a korábbi válogatott játékos.

A két büntetőt is hárító Kovácsik Ádám elmondta, tisztában van vele, hogy nem volt jó meccs, de az egész csapat egymásért küzdött, és bár nem volt egy látványos mérkőzés, de végül is egy fracia első osztályú csapatot sikerült kiverniük.

„Sokkal jobban kimerített ez a meccs, sokkal nehezebb volt mint egy hazai bajnoki. Próbáltam koncentrálni, nagyon elfáradtam, de tudom, ilyenekre van szükségem ha fejlődni akarok” – mondta Bolla Bendegúz, aki első nemzetközi kupameccsét játszotta.

További tartalmak