Musorujsag
Élő Eredmények

Milyen erős válogatottat lehetne összeállítani az NB II-ből?

m4sport.hu
Valószínűleg vannak köztük olyanok, akikre a másodosztályból is számít majd Marco Rossi.

Kedden Dzsudzsák Balázs a Debrecenhez, míg Pátkai Máté és Otigba Kenneth a Vasashoz szerződött. Ezzel három rutinos, a válogatottnál is számításba vett játékos került a másodosztályba.

Összeszedtük, az NB II jelenlegi csapataiból milyen erős válogatottat lehetne összeállítani. Elsősorban olyan tapasztalt játékosokból, akik korábban már szóba kerültek a nemzeti együttesnél.

Természetesen vannak köztük olyanok, akik a soron következő Nemzetek Ligája-meccsen vagy Eb-pótselejtezőn is a keretben lehetnek, és vannak, akik számára már csak emlék a válogatottság.

Gróf Dávid (Debrecen)
Érkezett: Ferencváros
NB I-es meccsek száma: 98
Válogatottság száma: 0

Gróf már szerepelt Skóciában és Németországban is, mielőtt a magyar első osztályban bemutatkozott, azóta a Honvéddal és a Ferencvárossal is bajnok lett. A válogatottnál már többször is kerettag volt, a debütálásig azonban nem jutott el.

Heffler Tibor (Ajka)
Érkezett: Honvéd
NB I-es meccsek száma: 276
Válogatottság száma: 2

Az Ajka a hatodik csapata a 33 esztendős jobbhátvédnek, aki 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett a Fehérvárral. Eddig kétszer szerepelt a válogatottban, még 2014-ben Pintér Attila kapitánysága alatt, két felkészülési mérkőzésen. A legjobbak közé még a Paks játékosaként került.

Otigba Kenneth (Vasas)
Érkezett: Ferencváros
NB I-es meccsek száma: 39
Válogatottság száma: 2

A védő előbb volt alapember Hollandiában, mint lett NB I-es játékos, a Heerenveen futballistájaként ismerte meg az ország. Játszott Törökországban is, a válogatottba még Georges Leekens hívta meg 2018-ban, már a Ferencvárosból.

Litauszki Norbert (Vasas)
Érkezett: Újpest
NB I-es meccsek száma: 162
Válogatottság száma: 0

Az Újpestben alapember volt, csapatkapitány, a nyáron mégis a váltás mellett döntött, 16 év után hagyta el a lilákat, akikkel kétszer is megnyerte a Magyar Kupát. Mivel már elmúlt 30 éves, nem valószínű, hogy a háromszoros U21-es válogatott valaha a felnőttek között is bemutatkozhat.

Korhut Mihály (Debrecen)
Érkezett: Aris Thessaloniki
NB I-es meccsek száma: 161
Válogatottság száma: 22

Egyedül több válogatottsága van, mint a védelem többi tagjának összesen. A nemzeti együttesben még debreceni játékosként mutatkozott be 2014-ben, de meghatározó játékos csak azután lett, hogy külföldre szerződött. Nemrég elmondta, bízik benne, az NB II-ből is számít majd rá Marco Rossi.

Varga József (Debrecen)
Érkezett: Puskás Akadémia
NB I-es meccsek száma: 222
Válogatottság száma: 30

Már 2009-ben, debreceni időszakában válogatott volt, a 2010-es évek elején alapembernek számított. A DVSC-vel háromszoros, a Fehérvárral egyszeres magyar bajnok középpályás legutóbb 2018-ban húzhatta magára a címeres mezt.

Pátkai Máté (Vasas)
Érkezett: MOL Fehérvár
NB I-es meccsek száma: 335
Válogatottság száma: 23

Hiába számított biztos válogatott játékosnak, a Fehérvárnál nem fért be a kezdőbe, ezért szerződött a Vasashoz. 23 válogatottságán két gólt szerzett, mindkettő győzelmet jelentett a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőben.

Bódi Ádám (Debrecen)
Érkezett: saját nevelés
NB I-es meccsek száma: 235
Válogatottság száma: 1

A Debrecenben alapembernek számított, de 2016-ban Fehérvárra igazolt, ahol azonban nem a tervek szerint alakult a pályafutása, így a következő szezonban visszatért nevelőegyesületébe. Eddig egyszer, 2014-ben szerepelt a válogatottban.

Radó András (Vasas)
Érkezett: Zalaegerszeg
NB I-es meccsek száma: 204
Válogatottság száma: 0

Hosszú idő után úgy tűnt, megtalálta a helyét Zalaegerszegen, az előző szezonban NB I-es gólkirály lett, de meggyőzte a Vasas projektje, így a másodosztályba szerződött. Az utánpótlás válogatottakban számos alkalommal szerepelt, a felnőttek között még nem tudott bemutatkozni.

Dzsudzsák Balázs (Debrecen)
Érkezett: Al-Ain FC
NB I-es meccsek száma: 48
Válogatottság száma: 108

Legutóbb 2007-ben játszott magyar élvonalbeli mérkőzést, most azon van, hogy a Lokit visszavigye a legjobbak közé. Egyetlen mérkőzésre van attól, hogy ő legyen minden idők legtöbbszörös magyar válogatottja.

Feczesin Róbert (Vasas)
Érkezett: Újpest
NB I-es meccsek száma: 166
Válogatottság száma: 12

Az előző szezonban őszi gólkirály volt az első osztályban, az Újpestben nyújtott teljesítményével 8 év szünet után a válogatottba is visszakerült, csereként lépett pályára a Puskás Aréna avatómérkőzésén, Uruguay ellen. Januárban fogadta el a Vasas ajánlatát.

De a cserepadra is többszörös válogatottak kerülhetnek, Vaskó Tamás és Priskin Tamás a Győrből, Simon András és Vass Ádám a Gyirmótból, Devecseri Szilárd a Haladásból vagy éppen a korábbi U-válogatott Présinger Ádám Ajkáról. De még a debreceni Szatmári vagy az angyalföldi Pekár és Vernes is számításba jöhet, miként a Vasas két – Bernd Storck idején a – válogatottban már debütáló játékosa, Kleisz Márk és Tóth Bence.

További tartalmak