×

A ZTE hazai pályán magabiztosan verte a DVTK-t

A Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re nyert a szezonbeli első idegenbeli mérkőzésén pályára lépő Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján.

Labdarúgó NB I - MTK Budapest-ZTE FC
A ZTE több mint tíz év után tudta legyőzni az élvonalban a Diósgyőrt.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
ZTE FC-Diósgyőri VTK 3-1 (2-1)

Zalaegerszeg, 2825 néző, v.: Antal
Gólszerzők: Könyves (8., 32., a másodikat 11-esből), Koszta (77., 11-esből), illetve Hegedűs (45.)
Sárga lap: Sankovic (32.), Szánthó (88.), Gergényi (89.), illetve Szűcs K. (31.), Molnár G. (31.), Iszlai (70.)

ZTE FC: Demjén - Tanaszin, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Bedi, Sankovic, Favorov (Koszta, 61.) - Vass P. (Szánthó, 76.) - Könyves (Zimonyi, 88.), Babati

Diósgyőri VTK: Antal - Sesztakov, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla - Rui Pedro (Márkvárt, 69.), Iszlai - Hasani (Kordély, 83.), Molnár G., Ivanovski (Makrai, 83.) - Drazic

Az első félidőben többet támadott a vendég Diósgyőr, a "show-t" azonban Könyves Norbert lopta el, akit a zalaegerszegi klub a kezdés előtt köszöntött, mivel az előző fordulóban játszotta 250. bajnoki mérkőzését. Az ünnepelt már a nyolcadik percben gólt lőtt, majd a félidő közepén büntetőt harcolt ki, amelyet ő maga értékesített. Érdekesség, hogy profi pályafutása során ez volt az első 11-es gólja az élvonalban. A játékrész utolsó percében Hegedűs János egy szöglet után fejelt a hazaiak hálójába, ezzel nyílt lett a mérkőzés.

A fordulást követően a ZTE visszaállt saját térfelére és a kontrákra rendezkedett be. Ez eredményes taktikának bizonyult, ugyanis egy ilyen ellentámadás végén a csereként beálló Szánthó Gergő harcolt ki büntetőt, amelyet a szintén padról beszálló Koszta Márk értékesített, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Meccs utáni értékelések: