Musorujsag
Élő Eredmények

Idén sikerülhet, ami 2010-ben és 2012-ben majdnem összejött

m4sport.hu
Ha továbbjut a Fradi és a Fehérvár is, először szerepelhet két magyar csapat európai kupasorozat főtábláján.
A győztes Fehérvár játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Reims mérkőzés végén, melyen a  magyar csapat tizenegyesekkel jutott tovább. MTI/Koszticsák Szilárd

Amennyiben a Ferencváros kedden túljut a norvég Moldén a BL-rájátszásban (első meccsen idegenben 3-3-at játszottak a zöld-fehérek) és a MOL Fehérvár is sikerrel veszi csütörtökön a Standard Liege elleni idegenbeli meccset az Európa-liga playoffkörében, úgy két magyar csapat szerepelhet a két kupasorozat főtábláján.

Erre a mostani rendszerben még nem volt példa. Ehhez legközelebb 2010-ben és 2012-ben álltak a magyar csapatok, de akkor az utolsó körben nem sikerült a továbbjutás.

Tíz éve a Debrecen a BL-ben az észt Levadia Tallin 4-3-as búcsúztatása után a svájci Basellel szemben kettős vereséggel, 1-5-ös gólkülönbséggel kiesett, de mivel az Európa Liga selejtezőjének utolsó körében oda-vissza verte a bolgár Liteksz Lovecset, bejutott a főtáblára, ahol aztán a Dzsudzsák Balázzsal felálló holland PSV Eindhoven, az ukrán Metalist és az olasz Sampdoria ellen játszhatott.

Szintén az El-ben az első fordulóban a Győr a szlovák Nyitra ellen 5-3-as összesítéssel ment tovább, majd a kazah Atirau sem jelentett gondot, kettős győzelemmel, 5-0-s különbséggel jutottak tovább. A harmadik körben a francia Montpelliert büntetőkkel ejtette ki Pintér Attila csapata, a rájátszásban azonban a Dinamo Zagreb kettős győzelemmel vetett véget a győriek menetelésének.

Két évvel később a Debrecen a BL második körében csatlakozott a sorozathoz, ahol 3-1-es összesítéssel verték az albán Skenderbeut, a következő körben viszont kiestek a belarusz Bate Boriszov ellen. De így is átkerültek az El-be, ahol egy kört kellett volna menniük a csoportkörig, de a belga Club Brugge ellen kettős vereséggel búcsúztak.

Ugyanakkor a Videoton előbb a Slovan Bratislavát verte idegenben lőtt góllal, majd a belga Gentet kettős győzelemmel, és a török Trabzonspor kiverése után jöhetett a csoportkör, ahol a Genk, a Basel és a Sporting ellen is sikerült emlékezetes meccseket vívni.

A kedden 21:00-kor kezdődő Ferencváros–Molde BL-selejtezőt és a csütörtökön 20:00 órakor kezdődő Standard Liege–MOL Fehérvár El-találkozókat az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak