Musorujsag
Élő Eredmények

Tonci Kukoc visszatért az NB I-be

kisvardafc.hu
A Kisvárda Master Good csapata bejelentette, hogy szerződtette a legutóbb a Budapest Honvédban futballozó Tonci Kukocot.

A szabadon igazolható 30 éves horvát baloldali védő – akit szoros rokoni szálak fűznek a legendás kosaras, Toni Kukochoz – már dolgozott a szabolcsiakat irányító Supka Attila keze alatt Kispesten.

„Korábban is kapcsolatban álltunk, és most, amikor sérülések és betegségek miatt erősítésre szorultunk a posztján, újra felmerült a neve. Bízunk benne, hogy érkezésével erősödik a versenyhelyzet” – nyilatkozta Révész Attila sportigazgató a klubhonlapnak.

Kukoc kacskaringós pályafutással rendelkezett, mielőtt megérkezett Magyarországra. A Hajduk neveltjeként többször is kölcsönadták Splitből hazája különböző csapataihoz. Végül Olaszországba került, majd onnan el, majd újra oda vissza: a Brescia, a Livorno és a Como színiben is pályára lépett a Serie B-ben, közben a CSZKA Szófiánál is eltöltött egy évet. A Honvédnál, ahová 2018 februárjában már bosnyák együttestől érkezett, az idén nyári távozásáig karrierje leghosszabb egy helyen lehúzott idejét, két és fél évadot tudhatott maga mögött.

Markáns megjelenése mellett, arról is ismert lehet, hogy egy ízben kijelentette, az övé a bajnokság legjobb bal lába – ezzel már bolgár időszaka idején is házalt –, valamint arról, hogy miután a tavasszal góllal segítette a végül a sorozat megnyerésével záruló kupamenetelést, a lelátón ünnepelte meg azt.

További tartalmak