×

Nemes célt támogat az MTK a Budafok elleni bajnokiján

Az MTK Budapest labdarúgócsapata is csatlakozott a Rózsaszín október mozgalomhoz, amely a mellrák megelőzésének leghatékonyabb módszerére, a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet. A hónap már évek óta a mellrák elleni küzdelem jegyében telik, ezért az MTK csapata a pénteken rendezésre kerülő Budafok elleni bajnoki-mérkőzésén rózsaszín mezben lép pályára.

Rózsaszínű mezben lép pályára a Budafok ellen az MTK. (Forrás: mtkbudapest.hu) Rózsaszínű mezben lép pályára a Budafok ellen az MTK. (Forrás: mtkbudapest.hu)
A kampány során a legférfiasabb sportok képviselői hívják fel a figyelmet egy elsősorban nőket érintő betegségre. A rózsaszín mezek a játékosok aláírásával árverezésre kerülnek majd, a befolyt összeget a Rákellenes Ligának utalja a klub.

A mellrák elleni küzdelem világnapja minden évben október 1., ebben a hónapban pedig nemzetközileg is kiemelt figyelmet kap a mellrák elleni küzdelem. A világnak és a kezdeményezés célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét a betegség korai felismerésének fontosságára, valamint arra, hogy ennek érdekében mit kell megtenni önmagunknak.

Magyarországon évente körülbelül 5000-6000 új emlőrákos beteget fedeznek fel, és hozzávetőlegesen 2000 nő hal bele a betegségbe.

Az emlőrák 50-65 év között a leggyakoribb, de ma már a fiatalabb nőket is érinti. S bár a férfiaknál meglehetősen ritka a melldaganat, mégsem példa nélküli.

A pénteken viselt mezeket dedikálva árverezi el az MTK, ennek részleteiről a későbbiekben adnak részletes tájékoztatást a klub illetékesei.