×

Németh Krisztián a Columbus Crew együtteséhez igazolt

A válogatott támadó már játszott az Egyesült Államokban a Sporting Kansas és a New England együttesében.

Németh Krisztián
A Columbus Crew SC ma bejelentette, hogy a klub leigazolta Németh Krisztiant A 31 éves játékos legutóbb a DAC csapatában játszott a szlovák élvonalban. A 37-szeres válogatott Németh korábban már játszott az MLS-ben, a Sporting Kansas City (2015, 2018-2019) és a New England Revolution (2017-2018) együttesében is szerepelt.

A játékos eddig 82 alkalommal lépett pályára az MLS-ben, ezeken 20 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott. Amint arról az Ohio állambeli klub honlapja beszámolt, a játékosnak meg kell várnia amíg letelik a helyi karanténidőszak, ezt követően csatlakozhat az együtteshez.

"Krisztian jelentős nemzetközi tapasztalattal bír, így komoly erősítést jelent a csapatunk számára, és hozzájárul a támadók közötti verseny fokozásához. Olyan játékos, aki gólerős, és jártas a Ligánkban" - mondta Tim Bezbatchenko, a Crew SC elnöke és vezérigazgatója.

"Úgy tűnik, hogy ez a történet még nem volt kerek, van még feladatom Amerikában" - szögezte le Németh az F-Group menedzseriroda honlapján. Kiemelte, jó érzés számára, hogy a jelenleg listavezető Columbus hisz benne. Mint mondta, nem újkeletű a kapcsolat közte és a Columbus között, hiszen már tavaly felvette vele a kapcsolatot Caleb Porter vezetőedző, és jelezte, számítana rá, amikor kiderült, hogy nem marad Kansasben.

"Sokat beszélgettünk, de végül nem jött össze az átigazolás. Azóta sem szakadt meg közöttünk a kapcsolat, és néhány hete újra élesedni kezdett a lehetőség. Számomra döntő, hogy olyan edző keze alatt dolgozzak, aki teljes mellszélességgel támogat. Büszke vagyok rá, hogy Amerikában sikerült nevet szereznem" - nyilatkozta.

<< Vissza