×

A keretből kimaradó Németh szerint nyugodtan gondolkodhatunk bulgáriai győzelemben

A 37-szeres válogatott Németh Krisztián szerint nehéz mérkőzésre kell készülnie a magyar labdarúgó-válogatottnak a csütörtök esti, Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, de a csapatnak minden esélye megvan arra, hogy győzzön Szófiában.

A Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőt csütörtökön élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.


A 31 éves csatár az M1 érdeklődésére kedden azt mondta, a nemzeti együttes elmúlt két Nemzetek Ligája-találkozóján látottak alapján önbizalommal telve léphetnek pályára a játékosok a bolgárok vendégeként.

„Egy mérkőzésen természetesen bármi megtörténhet, de szerintem nyugodtan gondolkodhatunk a győzelemben” – jelentette ki Németh, akinek szerződtetését hétfőn jelentette be az aMLS-ben 15 forduló után listavezető Columbus Crew.

„Ha nem jönnek közbe sérülések, és a továbbiakban is így játszik a csapat, akkor nagy eséllyel megnyerhetjük az alapszakaszt” – nyilatkozta új klubjáról a támadó, aki szerint a rájátszásban már apróságok döntenek majd a mérkőzéseken, de a Columbusnak megvan az esélye arra, hogy döntőbe jusson.

Hozzátette, már télen is keresték az amerikai együttestől, de akkor különböző okok miatt nem tudott átigazolni.

„Néhány hete kaptam ismét egy hívást tőlük, nem is gondolkodtam sokat, gyorsan meg tudtunk állapodni és már ki is utaztam – magyarázta a csatár, aki csak jövő kedden csatlakozhat új csapattársaihoz, addig kétnaponta koronavírustesztet végeznek el rajta. – Az elsőn már túl vagyok, az negatív lett, és amíg nem edzhetek a többiekkel, addig az erőnléti edzőnk útmutatásai alapján készülök egyedül.”

Némethnek a Columbus lesz a harmadik amerikai csapata, korábban szerepelt a Sporting Kansas Cityben és a New England Revolutionben is. Legutóbb a dunaszerdahelyi DAC futballistája volt, onnan augusztusban távozott.