Musorujsag
Élő Eredmények

Bódog: Néhány játékosnál szoftvert kell cserélni

m1
Bódog Tamás, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint csapata a Zalaegerszegen aratott 4-2-es sikerrel megmutatta, hogy több van benne.
Bódog Tamás (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szakember az M1-nek a bajnokságban aratott vasárnapi győzelemmel kapcsolatban kifejtette, nem tulajdonít különösebb jelentőséget a zalaegerszegi mérkőzésnek – amelyre sereghajtóként utaztak –, mert mindig győzelmi tervekkel lépnek pályára. Inkább az volt bosszantó számára, hogy korábban sok találkozót nem tudtak megnyerni.

„Az egy héttel korábban elszenvedett vereségünket követően, amikor egy félidőnyi jó játék után elajándékoztuk a mérkőzést, a mostani egy jó reakció volt a csapattól. Megmutattuk, hogy sokkal több van bennünk, mint ahogyan eddig szerepeltünk” – nyilatkozta.

Hozzátette, a zalaegerszegi összecsapás edzői szemmel nézve „teljesen rendben volt”. Egy olyan találkozót nyertek meg magabiztosan, amelyen idegenben, egy nehéz ellenféllel találkoztak, amit viszont elterveztek, az „abszolút ült és megvalósult”.

Bódog hangsúlyozta, a korábbiakhoz képest próbál valami mást játszatni a csapattal, ami azonban nem feltétlenül működik egyik percről a másikra.

„Gyakorlunk, edzünk, csináljuk, a játékosok hozzáállása rendben van. Közben azért néhány játékosnál szoftvert kell cserélni, ott viszont az idő fontos szerepet játszik. De azon vagyunk, hogy ez minél előbb és jobban működjön” – mondta.

A válogatott találkozók miatt kéthetes szünet következik a klubok számára, amit Bódog szerint igyekeznek „kellő tartalommal megtölteni”.

„Vannak hiányosságaink, ilyenkor azokat lehet pótolni, illetve javítani. Ha egy félidőt lehozunk jó játékkal, agresszívan játszunk és a párharcokban erősek vagyunk, az nem jelenti azt, hogy azt a meccset már meg is nyertük, le lehet zárni. Ezt mindenképpen ki kell tolnunk kilencven percig. A játékosoknak megvan ehhez a képességük, akaratban és koncentrációban kell az utolsó pillanatig ott lenniük fejben, és akkor működik” – nyilatkozta.

A kispestiek az első négy fordulót követően egy győzelemmel és három vereséggel álltak – a Kisvárdától és az Újpesttől házigazdaként kaptak ki 2-1-re –, zalaegerszegi sikerükkel viszont elmozdultak az utolsó helyről, és jelenleg a 10. pozíciót foglalják el a tabellán.

További tartalmak